Partizan moćan na Karaburmi

Izvor: B92, 14.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan moćan na Karaburmi



Fudbaleri Partizana zadržali su prvo mesto na tabeli Meridijan Superlige Srbije pobedom nad izuzetno motivisanom ekipom OFK Beograda od 3:1 u 31. kolu pred oko 5.000 navijača na Karaburmi. Strelci za crno-bele bili su Moreira, Đorđević i Diara dok je gol za domaći tim postigao Markoski.

Igrači OFK Beograda su bolje počeli meč i poveli već u drugom minutu golom Stojana Markoskog. Isti igrač je posle samo nekoliko minuta imao još jednu odličnu šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je odličan na golu bio Mladen Božović. Dobre prilike su imali i Kaluđerović i Nuhi.

Posle početne inicijative domaće ekipe, igrači Partizana su zaigrali znatno bolje i do kraja prvog poluvremena uspeli su da preokrenu rezultat. Posle završnog pasa Stevana Jovetića, Moreira iz peterca izjednačuje rezultat u 33. minutu.

Samo tri minuta kasnije, posle starta Stevanovića nad Jovetićem sudija Marko Popović svirao je penal za Partizan. Iako je, golman 'romantičara' Radiša Ilić 'pročitao' na koju stranu će šutirati, Đorđević je bio uspešan i doneo vođstvo svom timu.

Do kraja poluvremena, 'crno-beli' su povećali vođstvo na 3:1 golom Diare u 44. minutu posle loše reakcije odbrane OFK Beograda.

U drugom poluvremenu, Partizan je nastavio da napada preko Jovetića i Diare koji nisu uspeli da iskoriste nekoliko dobrih prilika. Fudbaleri OFK Beograda su imali šansu da smanje vođsvto gostiju ali je Ilić odbranio pokušaje Veselinovića i Novakovića.

Partizan i dalje ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu koja je u sredu takođe zabeležila pobedu protiv Banata 2:1.

OFK Beograd: Ilić , Stevanović, Markovski (Skopljak), Lazarević, Deoliveira (Lazić), Adamović, Novaković, Nuhi, Bosančić, Krstičić (Veselinović), Kaluđerović.

Partizan: Mladen Božović, Maletić (Knežević), Đorđević, Rnić, Obradović, Lazić, Moreira (Ednilson), Žuga, Tošić, Dijara, Jovetić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.