Partizan protiv BATE Borisova!

Izvor: Mondo, 07.Avg.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan protiv BATE Borisova!

U plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, Partizan će igrati protiv BATE Borisova iz Belorusije, odlučeno je danas žrebom. U beloruskoj ekipi igraju bivši fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović, potom Nemanja Milunović i Nemanja Nikolić.

Mušema će se opet tresti u Humskoj!

Utakmice plej-ofa za plasman u Ligu šampiona imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << identičan status kao i one u grupnoj fazi tog takmičenja. To znači da će se himna LŠ i čuvena "mušema" tresti na stadionu na Topčiderskom brdu u utakmici baraža.

A Partizan će se za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, treće u ovom veku, boriti protiv BATE Borisova!

BATE je proteklih godina navikao navijače na učešće u grupnim fazama evro takmičenja. U sezoni 2008/09 postao je prvi beloruski učesnik grupe Lige šampiona. Dogodine je igrao u istoj fazi Lige Evrope, dokle je stigao i u takmičarskoj 2010/11, kada je čak i obezbedio plasman u nokaut rundu.

Grupnu fazu Lige šampiona tim iz Borisova igrao je i u sezonama 2012/13 i 2014/15.

PAROVI:

Astana (Kazahstan) - APOEL (Kipar)

Skenderbeg (Albanija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Seltik (Škotska) - Malme (Švedska)

Bazel (Švajcarska) - Makabi Tel Aviv (Izrael)

BATE Borisov (Belorusija) - Partizan (Srbija)

Prvi mečevi biće odigrani 18. i 19. avgusta, a revanš utakmice su 25. i 26. avgusta.

Foto: MN Press/arhiva

Partizan je igrao u grupnim fazama Lige šampiona 2003. (trener Lotar Mateus) i 2010. godine (trener Aleksandar Stanojević).

Crno-beli su u u još nekoliko navrata bili blizu grupne faze najjačeg klupskog evropskog takmičenja, ali nisu uspeli: protiv kiparskog APOEL-a (2009. godine), 2011. godine protiv belgijskog Genka, potom 2012. godine protiv kiparskog AEL-a, a potom dva puta protiv bugarskog Ludogoreca (2013. i 2014. godine).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.