Partizan pobedio za Zvezdu

Izvor: Danas, 29.Feb.2016, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio za Zvezdu

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde upisali su važne pobede nad hrvatskim predstavnicima u pretposlednjem 25. kolu ABA lige, trijumfe nad Cedevitom i Cibonom koji će naročito značiti crveno-belima s obzirom da sada u svojim rukama drže drugo mesto pred početak polufinala plej-ofa.

Izabranici Aleksandra Džikića su deklasirali Cedevitu sa 82:61 u prvom meču u Hali sportova "Ranko Žeravica" i tako pomogli Zvezdi koja je ranije bila bolja od Cibone (94:83), s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da sastav Dejana Radonjića sada ima pobedu više od Zagrepčana uprkos oba međusobna poraza na Jadranu. Da bi i ostala ispred Cedevite, Zvezda u poslednjem kolu ligaškog dela treba da kod kuće savlada Krku i tako obesmisli meč Cedevita - MZT, dok Partizan može da na gostovanju Olimpiji obezbedi peto mesto na kraju sezone i to ne tako davno pošto se borio za opstanak.

Partizan je odigrao još jedno odlično šutersko veče predvođen strancima u crno-belom dresu, ali i stajao čvrsto u odbrani što je goste nateralo na veliki broj izgubljenih lopti. Džikićev sastav je bio bolji i u skoku što mu je omogućilo da drži konce igre ceo meč, dok Cedevita po realizaciji nije ličila na sastav koji dobro stoji u Top 16 fazi Evrolige. Džons i Vilijams su potpuno zatvorili prolaze do svog koša i dominirali u napadu, dok je Vilson vukao prave poteze do dvocifrene zalihe koja je ostala na poluvremenu (48:34). "Parni valjak" je nastavio da melje sve do "plus 24" (60:36), sada u ritmu Eda Murića koji je produžio seriju maestralnih partija pod okriljem novog trenera. Pokušavala je Cedevita da nešto uradi početkom poslednje deonice, ali su crno-beli uvek imali pravi odgovor i na kraju zasluženo slavili na oproštaju od svojih navijača za ovu sezonu u ABA ligi.

Kod Partizana Džons je imao 21 poen, Vilson je dodao 16, dok je Murić na kraju izbrojao poen manje, a hrabri i nastup Vilijamsa koji je uprkos nekim nespretnim reakcijama na kraju imao 12 poena. U redovima Cedevite Bilan je na kraju imao 13 poena, ali je promašio čak tri zakucavanja zbog čega je poneo i epitet tragičara meča.

Crvena zvezda je svoj deo posla odradila skoro rutinski u Zagrebu, vodeći praktično svih 40 minuta. Dirigentsku palicu je opet imao Stefan Jović i uz Milera i Cirbesa kreirao uvodnu prednost (14:9), da bi po prvi put dvocifrenu zalihu imali sredinom druge četvrtine kada su se razigrali Gudurić i Micić (36:25). Međutim, Cibona je tada počela da "sipa" iza linije 6,75 metara pa je prišla na samo poen zaostatka. Utakmica je potom obilovala serijama, najpre tima Dejana Radonjića do 70:60, a onda domaćih za produžetak neizvesnosti. Poslednji napad Cibone crveno-beli su odbili sredinom poslednje četvrtine, a onda novim poenima otišli na "plus 13" i upisali veliki trijumf.

Najzaslužniji za pobedu na kraju je bio Kvinsi Miler sa 18 poena i 10 skokova, Cirbes je dodao 17, a Jović 13 poena, s tim da se ponovo povredio zbog čega nije odigrao veći deo susreta. Kod domaćina, Florens je ubacio 20, a Žižić 17 poena.

"Grobari" evocirali uspomene

Košarkaši Partizana imali su sinoć čast da odigraju prvi meč u Hali sportova "Ranko Žeravica" pod tim imenom, u zdanju u kojem su crno-beli slavili u mnogo velikih utakmica u svojoj istoriji. To je motivisalo "grobare" da do poslednjeg mesta ispune zdanje na Novom Beogradu i da gromoglasnom podrškom bodre svoje ljubimce tokom svih 40 minuta. Među navijačima se našao i naš najbolji plivač Velimir Stjepanović, poznat kao veliki simpatizer Partizana.

Povratak Novice Veličkovića

Novica Veličković će po svemu sudeći ponovo zadužiti crno-belu opremu i biti veliko pojačanje Partizana za Superligu, zbog čega je i bodrio "parni valjak" u Hali sportova. On će potpisati ugovor do kraja sezone što će biti od velikog značaja za sastav Aleksandra DŽikića za skok, s ozbirom da Veličković kao iskusno krilo može da rastereti visoke igrače koji su u problemu još od povrede Bože Đumića, odnosno puno stranaca pod košem.

Sutjeska i ABA o nameštanju

Predsednik Sutjeske Darko Perović, kluba koji je uprkos spornoj pobedi nad Budućnošću u crnogorskom derbiju blizu ispadanja iz ABA lige, izneo je sumnju da je više utakmica bilo namešteno, pre svega Mega Leksa sa Krkom i Olimpijom i to u "sistemu" da Slovenci izgube u Valjevu i proguraju Metalac. O teškim i neosnovanim optužbama odmah se oglasio sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa koji je pozvao Perovića da dokaže svoje navode ili će u suprotnom "sankcionisati njegov medijski ispad i zaštititi ugled ABA lige".
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.