EVROPSKI PARTIZAN - Razbio Zagrepčane, pomogao i Zvezdi! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Feb.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPSKI PARTIZAN - Razbio Zagrepčane, pomogao i Zvezdi! (video)

Dupla pobeda Beograđana nad Zagrepčanima u 25. kolu ABA lige! Posle Zvezdinog trijumfa nad Cibonom, Partizan pred ''Grobarima'' deklasirao evroligašku ekipu Cedevite!

Košarkaši Partizana nastavili su sa odličnim partijama od dolaska trenera Džikića, pošto su večeras pred svojim navijačima u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' ubedljivo savladali zagrebačku Cedevitu sa 82:61.

Crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su se ovim trijumfom učvrstili na petom mestu na tabeli sa 12 pobeda i 13 poraza, ali su istovremeno učinili i veliku uslugu Zvezdi, koja se kolo pre kraja ligaškog dela sezone probila na drugo mesto na tabeli, ispred Cedevite.

Partizan je tokom čitavog meča imao ogromnu podršku sa tribina, a Džikićevi puleni su se navijačima odužili jednom od najboljih partija u sezoni.

Crno-beli su počeli veoma samouvereno, rasterećeno i već posle tri minuta igre poveli su sa 9:2, posle poena Vilsona i Džonsa.

Nešto kasnije, Cibona je uhvatila priključak, smanjila na 11:9, ali nedugo zatim kapiten crno-belih Vanja Marinković pogađa trojku uz prekršaj indisponiranog Bilana i Partizan je ponovo stekao solidnu prednost - 17:11.

Iako je Edo Murić rano napravio tri prekršaja, to se nije odrazilo na igru crno-belih, a borbenošću i atraktivnim potezima se isticao i centar Darel Vilijams, što možete da pogledate OVDE.

Na poluvreme se otišlo vođstvom Partizana od 14 poena razlike (48:34), a iako su ''Grobari'' na početku treće deonice šaljivo skandirali: ''Sada ih pustite'', terajući inat komšijama, Džikićev tim je u drugo poluvreme ušao još ambicioznije i posle samo četiri minuta igre un nastavku bilo je 58:36 u korist crno-belih!

Bilo je tada svima jasno da je zagrebački evroligaš potpuno razbijen večeras u Hali sportova ''Ranko Žeravica'', a Partizan je do kraja rutinski završio još jedan sjajno odrađeni posao pod ''dirigentskom palicom'' Aleksandra Džikića.

Kevin Džons je u Partizanu bio najefikasniji sa 21 poenom, a pratili su ga Vilson sa 16 i Edo Murić sa 15 poena.

U Cedeviti, Miro Bilan je i pored nekoliko promašenih zicera bio najefikasniji sa 13 poena uz šest skokova, a Pulen je meč završio sa 10 poena.

Zagrepčani su ovim porazom pali na treće mesto, imaju 18 pobeda i sedam poraza i tako najverovatnije izgubili prednost domaćeg terena u plej-ofu.



Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan se vratio kući: Poslušajte "Halu sportova"!

Izvor: Mondo, 29.Feb.2016

U nekada "Hali sportova", a danas Dvorani "Ranko Žeravica", navijači Partizana priredili su atmosferu nalik onoj s kraja 80-ih kada je to bilo mesto na kojem je ispisivana istorija.

Nastavak na Mondo...

Džikić: Smešne priče o puštanju! Neki se raduju zbog Partizana, neki zbog Cedevite

Izvor: MozzartSport.com, 29.Feb.2016

“Navijači Partizana su uvek spremni da podrže svoj klub. Generalno se tu razlikujemo od drugih timova”, rekao je starteg Partizana posle pobede nad Cedeviom..Partizan je nastavio uzlet pod komandnom palicom Aleksandra Džikića. Ekipa koja se grčevito borila za opstanak i gubila od najslabijih...

Nastavak na MozzartSport.com...

SHLS: Derbi samo na papiru, Partizan silan

Izvor: B92, 01.Mar.2016, 17:09

Hokejaši Partizana u ledenoj dvorani "Pionir" ubedljivo su savladali Tisu Volan rezultatom 8:0 (3:0, 3:0, 2:0), u derbi meču Prvenstva Srbije...Od epiteta jednog od derbija šampionata koji je imao ovaj susret, ostalo je samo slovo na papiru, a trijumfom nad Tisom Volan crno-beli su gotovo obezbedili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.