ABA LIGA: Grobari se pitaju gde je ranije bio Džikić, Zvezda slavi pobedu Partizana (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Feb.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Grobari se pitaju gde je ranije bio Džikić, Zvezda slavi pobedu Partizana (VIDEO)

U poslednjem meču 25. kola ABA JTD lige, Partizan je u Beogradu demolirao Cedevitu 82:61 (29:24, 19:10, 16:12,18:15).

Grobari se pitaju gde je Aleksandar Džikić bio ranije, jer da je Partizan igrao ovako od prvog kola plej-of bi bio siguran. Crno-beli su u Hali sportova “Ranko Žeravica” demonstrirali silu protiv Cedevite i obradovali “ljutog rivala” Crvenu zvezdu koja će po svemu sudeći zahvaljujući “komšiji” sa drugog mesta na tabeli na >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << fajnal-for i imati prednost domaćeg terena protiv Zagrepčana.
Prvo moramo da pohvalimo Grobare koji su se ponovo vratili “kući” na Novi Beograd, gde su nekada proslavljali najveće uspehe šampiona Evrope. Atmosfera je bila “paklena”, a kako i ne bi kada se u “kutiji šibica” smestilo oko pet hiljada duša.
Od samog početka utakmice Partizan je bio taj koji je imao vođstvo. Amerikanci Džons i Vilijams su bili nerešiva enigma za odbranu Cedevita, a u defanzivi “parni valjak” je bio fenomenalan. Igrao se 3. minut kada je Partizan otišao na 9:2. Do kraja prvog perioda Cedevita je uspela samo da smanji minus i spusti Partizan na 29:24.

ODLICAN NAPAD I TROJKA Edo Muric // Partizan… by goal365hd
Drugi period Partizan je otvorio trojkom Cvetkovića posle poena Cedevite za 32:26. Posle toga usledila je serija crno-belih od 4:0, te je četa Aleksandra Džikića otišla na “plus 10” – 36:26. Džons je nastavio da zatrpava koš hrvatskog tima, a sada mu se priključio i Murić. Prednost Partizana je rasla do na poluvrmenu najvećih 14 poena razlike 48:34.
Cedevita više nije znala šta je snašlo u Novom Beogradu. Serija koševa Vilsona i Džonasa odvela je Partizan na neverovatnih 22 poena razlike 58:36. Od tog trenutka se znalo, Partizan je pobedio jedan od najkvalitetnijih timova lige i uradio nešto zbog čega će zvezdaši morati da mu se zahvale, progurao je crveno-bele na drugo mesto ABA JTD lige. Na kraju velikih : . Eto, ko kaže da u Srbiji važi ona “da komšiji crkne krava”…
Najefikasniji kod pobednika bio je Džons sa 21 poenom, pratio ga je Vilson sa 16, Murić sa 15 i Vilijams sa 12 koševa. Sa druge strane vredan pomena je bio samo Bilan sa 13 poena.

PARTIZAN – CEDEVITA 82:61 (48:34).
Hala sportova ‘Ranko Žeravica’. Gledalaca: 4.500. Sudije: Saša Pukl, Damir Javor i Igor Dragojević.
PARTIZAN: Cvetković 5, Aranitović, Džons 21, Murić 15, Marinković 4, Vitkovac 3, Koprivica 2, Magdevski, Milutinović, Vilijams 12, Vrabac 4, Vilson 16.
CEDEVITA: Pulen, Vajt, Katić, Pilepić, Babić, Žganec, Voker, Bilan, Mazalin, Gordić, Žorić, Arapović.



ABA JTD, 25. kolo
Rezultati:
Subota, 27. februar:
Metalac – Olimpija 74:61
Krka – Mega Leks 74:57
Nedelja, 28. februar
Igokea – Zadar 77:73
Sutjeska – Budućnost 92:91
Ponedeljak, 29. februar
Cibona – Crvena zvezda 83:94
Partizan – Cedevita 82:61
Odigrano u petak:
MZT – Tajfun 77:70



Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPSKI PARTIZAN - Razbio Zagrepčane, pomogao i Zvezdi! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Feb.2016

Dupla pobeda Beograđana nad Zagrepčanima u 25. kolu ABA lige! Posle Zvezdinog trijumfa nad Cibonom, Partizan pred ''Grobarima'' deklasirao evroligašku ekipu Cedevite!..Košarkaši Partizana nastavili su sa odličnim partijama od dolaska trenera Džikića, pošto su večeras pred svojim navijačima...

Nastavak na Sportske.net...

Murić "posterizovao" dvojicu Zagrepčana

Izvor: B92, 29.Feb.2016

Košarkaši Partizana razbili su evroligša Cedevitu 82:61, a "grobare" je u Hali sportova na noge sjajnim zakucavanjima podizao Edo Murić. Murića će dugo pamtiti centar Luka Žorić i Amerikanac Henri Voker, koji će možda krasiti zid nečije sobe.

Nastavak na B92...

DUHOVITI GROBARI: Sad ih pustite! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Feb.2016

Partizan je demolirao Cedevitu 82:61 čime je direktno pomogao Zvezdi da se vrati na poziciju “dva” i mirnije sačeka plej-of. Zato su se Grobari početkom drugog poluvremena malon našalili, a možda neki i ozbiljno mislili da Aleksandar Džikić i momci puste Hrvate i tako pomrse račune “večitom...

Nastavak na HotSport.rs...

NOVA ŠALA DELIJA: Zvjezdaš zna kako će se Zvezda revanširati Partizanu za pobedu nad Cedevitom (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 01.Mar.2016, 01:18

Nova šala na Fejsbuk strani “Dnevna doza prosečnog zvjezdaša”. Naime, navijači Crvene zvezde znaju kako će se revanširati Partizanu i zahvaliti mu na tome što je pobedio Cedevitu u ABA JTD ligi i omogućio im da sa drugog mesta uđu u plej-of.. . Učiniće to u fudbalu tako što će Crvena...

Nastavak na HotSport.rs...

CRNO-BELA LJUBAV - Ovo mogu samo "Grobari"! (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2016

Navijači KK Partizan NIS u ponedeljak su napunili Halu sportova "Ranko Žeravica" do poslednjeg mesta, a scene pre početka meča sa Cedevitom pokazuju da crno-beli i dalje mogu da se pohvale košarkaškom publikom koja spada u evropski krem...Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa između reprezentacija...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.