PRE 33 GODINE BILA JE IZA JASNE ŠEKARIĆ U SEULU: Nino je DANAS DEVETI put nastupala na Olimpijskim igrama

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 08:08

PRE 33 GODINE BILA JE IZA JASNE ŠEKARIĆ U SEULU: Nino je DANAS DEVETI put nastupala na Olimpijskim igrama

Njen sin je učestvoao u Riju 2016.

Danas je ispisana nova stranica istorije na Olimpijskim igrama. Nino Salukvadze, strelac iz Gruzije, pojavila se deveti put na najvećoj sportskoj smotri i to u 52. godini.

Nije uspela da uđe u finale na 10 metara vazdušnim pištoljem, osvojila je 31. mesto, ali svejedno to je veliki uspeh. Treba istaći da je ona srebro osvojila u ovoj disciplini 1988. u Seulu i to iza naše Jasne Šekarić (na istim igrama je uzela i zlato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u disciplini 25 metara pištolj). Ima još i bronzu na 10 metara vazdušnim iz Pekinga 2008.

Prvi put je nastupala na OI 1988. godine pod zastavom SSSR, četiri godine kasnije kao član Zajednice Nezavisnih Država, a od 1996. predstavlja Gruziju.

Na prošlim Igrama u Riju učestvovala je zajedno sa svojim sinom Cotne Mačavarijanijem.

Sve vesti o srpskim sportistima na Olimpijskim igrama čitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija, devojka Sergeja Milinkovića-Savića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.