POLICAJAC KOJI JE SVEDOČIO UBISTVU PRIZNAO: Pratili smo Hrvate još u automobilu, ali su nam umakli

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2023, 10:55

POLICAJAC KOJI JE SVEDOČIO UBISTVU PRIZNAO: Pratili smo Hrvate još u automobilu, ali su nam umakli

Posledice su nesrazmerne.

U ponedeljak su huligani zagrebačkog Dinama napravili neviđeni haos ispred stadiona AEK-a u Atini, lomili su sve redom i napadali ljude koji su se zatekli tu. U krvavom obračunu koji je zaprepastio Evropu jedan 29-godišnji navijač grčkog kluba je i ubijen.

"Jutarnji list" je sada preneo iskaz jednog policajca koji je imao obavezu da osigura Novu Filadelfiju, deo grada koji je poznat kao baza grčkih navijača, kako bi se sprečili potencijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neredi.

- Primetili smo sumljivu grupu ljudi u naselju oko 23 sata. Počeli smo da ih pratimo na udaljenosti od oko 50 metara kad je izbila tuča. Tražili smo pojačanja i snimali situaciju. Kada su videli da policijskih snaga ima sve više, krenuli su da se odvajaju jedni od drugih - opisao je jedan od policajaca koji je bio prisutan ovom haosu.

Na lice mesta došli su i pripadnici specijalne policije.

- Naređeno nam je da se pojavimo u Novoj Filadelfiji i okružimo naselje. Rečeno nam je da se prvi incident dogodio kod AEK-ovog stadiona, a nedugo nakon što smo stigli na to područje, napalo nas je oko 150 hrvatskih huligana koji su nosili crnu odeću i razne predmete sa sobom - rekao je jedan od pripadnika elitnih policijskih snaga Grčke.

Priznaje policajac da je napravljena jedna greška.

- Na putu prema Atini, Hrvate je trebalo da zaustave pripadnici saobraćajne policije koji su ih izgubili na autoputu. Nakon što su prešli granicu, izgubili smo ih, a nisu nam mogli pomoći ni Albanci. Konvoj nam je umaknuo, a kad smo naknadno uočili vozila, već je bilo kasno. Odluka je bila da se huligane prate s distance, mislim da je tu bila ključna greška - zaključio je policijski službenik.

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.