PL - Ispao Hal, blamaža Liverpula (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL - Ispao Hal, blamaža Liverpula (foto)

Seznacija se nije dogodila u Halu, koji će naredne sezone igrati u Čempionšipu, ali jeste na 'Britaniji' u Stouku gde je Liverpul primio pet golova u prvom poluvremenu. Njukasl prekinuo dugu seriju mečeva bez pobede kada je bilo najpotrebnije, ubedljivi trijumfi Lestera i Arsenala, Barnli se od Premijer lige oprtostio pobedom, slavili novi i bivši šampion...

Poslednje kolo Premijer lige dalo je odgovor na pitanje ko će biti poslednji putnik za Čempionšip.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << će biti Hal Siti, koji je u poslednjem kolu imao imperativ pobede protiv Mančster Junajteda, ali spasao bih se isapdanaj jedino u slučaju da Vest Hem pobedi Njukasl na 'Sent Džejms Parku'.

To se nije dogodilo, 'Tigrovi' Stiva Brusa su remizirali bez golova sa 'Đavolima' iako su poslednjih 15-ak minut aimali čovaka više na terenu (Felaini je zaradio crveni karton), dok su na severoistoku 'Svrake' golovima Muse Sisoka i Jonasa Gutijereza slavile sa 2:0 nad 'Čekićarima', to im je bila prva pobeda u poslednjih 11 prvenstvenih mečeva kojom su prebrinute brige oko opstanka.

Stouk je masakrirao Liverpul na 'Britaniji', 'Redsi' su primili pet golova za pola prvog poluvremena, Stiven Džerard se ispisao golom na svom oproštaju od Premijer lige dvadesetak minuta pre kraja, a konačnih 6:1 postavio je bivši napadač Liverpula Piter Krauč.

Arsenal je 'blic krigom' tukao Vest Brom na Emirejtsu, het-trik Tea Volkota i jedan gol Džeksa Vilšera do poluvremena, početkom drugog poluvremena MekOli je postavio konačnih 4:1.

Veoma ubedljiv bio je  Lester je pred svojim navijačima tukao fenjeraša Kvins Park Rendžers sa čak 5:1.

U duelu dve najneefikasnije ekipe ove sezone, prežaljeni Barnli je slavio minimalcem na 'Vila Parku' u Birmingemu.

Sanderlend je poveo na 'Stamford Bridžu' preko Stiva Flečera, Dijego Košta je izjednačio do poluvremena sa bele tačke, a totalni preokret doneo Loik Remi sa dva gola u nastavku za konačnih 3:1.

Bivši šampon, sada vicešampion, Mančester Siti je savladao Sautempton na 'Etihadu' sa 2:0. Frenk Lampard je golom oprotio od Premijer lige na isteku poal sata igre, konačan rezultat postavio je najboljio strelac lige  Serhio Kun Aguero dva minuta pre kraja.

Totenhem je pobedom nad Evertonom u gostima preskočio Liverpul i završio kao peti na tabeli, jedini gol na 'Gudosionu' postigao je Hari Kejn sredinom prvog poluvreemna.

Kristal Palas se minimalnom pobedom opstostio od ove sezone protiv Svonsija na 'Loftus Rousu', jedini gol dao je Maruan Šamak, koji je a taj način prekinuo golgeterski posti koji je trajao preko hiljadu minuta.

Konačna tabela Premijer lige za sezonu 2014/15:

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.