Gotovo je - Njukasl ostaje, Hal ide u Čempionšip! Pravi heroj fudbalskog trilera je Jonas Gutijerez!!! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovo je - Njukasl ostaje, Hal ide u Čempionšip! Pravi heroj fudbalskog trilera je Jonas Gutijerez!!! (VIDEO)

Arsenal direktno u Ligi šampiona, Mančester junajted ide u elitno takmičenje kroz kvalifikacije, Maruan Šamak postigao gol posle 1008 minuta posta, Lester ispratio KPR sa četiri gola u mreži, Čelsi rutinski savladao Sanderlend za kraj...

Imali su razloga navijači Njukasla da strepe za budućnost kluba u Premijer ligi posle samo jednog osvojenog boda u prethodnih deset kola engleskog elitnog takmičenja. Bile su Svrake nadomak ispadanja, a Hal jako blizu hvatanja za slamku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << spasa, ali verovao je prepun Sent Džejms Park u najlepši kraj jedne turbulentne sezone i na kraju su se desili Musa Sisoko i Jonas Gutijerez - 2:0.

Čak 11 utakmica Njukasl je tražio tri boda kojim bi se obezbedio opstanak, a onda je Sisoko postigao gol karijere, kojim je Halu uručio kartu u jednom pravcu, ali pravi junak ove priče jeste Jonas Gutijerez! Preživeo je argentinski vezista rak testisa, izborio se sa opakim protivnikom van terena, a onda dobio šansu da stavi tačku na bajku sa srećnim krajem i baci navijače u trans!

Bila je to haotična utakmica protiv Čekićara, koji su u nekoliko navrata ozbiljno pretili Timu Krulu, ali na kraju Sent Džejms Park imao je razlog za veliko slavlje.

Stiv Brus nije uspeo u misiji održavanja Hala u Premijer ligi! U poslednjem pokušaju Tigrovi nisu uspeli da probiju bedem Mančester junajteda i postignu pogodak koji bi ih sačuvao u eliti, a remi bez golova i jedan bod neće doneti Halu ni pirovu utehu za sezonu u kojoj je pad očigledno bio neizbežan - 0:0.

Halu je sudija Li Probert poništio čak dva gola zbog ofsajda, u 19. i 21. minutu, a domaćinu na Kingston stadionu nisu pomogli ni crveni karton Maruana Felainija u 77. minutu posle divljačkog starta na Polu Mekšejnu, ni „mrtve“ šanse Ahmeda Elmohamadija, Davida Mejlera i Nikice Jelavića, koje je povratnik na teren Viktor Valdez uspeo da skine i produži agoniju protivnika. A s obzirom na to šta se dešavalo na Emirejts stadionu u isto vreme, pulenima Luja van Gala bilo je jasno da od direktnog plasmana u Ligu šampiona nema ništa.

Pitanje konačnog plasmana ekipa u Ligu šampiona zatvorio je Arsenal pravom kanonadom i sa četiri gola za 33 minuta prvog poluvremena meča protiv VBA, koji je na kraju završen rezultatom 4:1.

A čovek koji je za Tobdžije overio čarter u elitno takmičenje je Teo Volkot, čiji je het-trik potpuno sravnio sve nade Mančester junajteda da može do velikog zaokreta u poslednjem kolu Premijer lige. Volkot je mrežu Drozdova izrešetao u 4, 14. i 37. minutu, a prvi pogodak na utakmici bio je prava lepotica! Pored hitronogog krilnog napadača mrežu gostiju zatresao je i Džek Vilšir u 17. minutu meča. Gol utehe delo je Gereta Mekolija u uvodnom kvartalu drugog poluvremena.

Kralj Didije Drogba oprostio se od svog Stamford Bridža po drugi put u karijeri, a Čelsi se najboljem napadaču u klupskoj istoriji zahvalio na svemu rutinskom pobedom nad Sanderlendom i velikom žurkom na zvaničnoj ceremoniji uručenja pehara - 3:1.

Drogba je teren ustupio svom nasledniku Dijegu Kosti u 29. minutu, u trenutku kada su Crne mačke pogotkom Stivena Flečera povele sa 1:0, a upravo je najbolji strelac Plavaca poravnao rezultat u 37. minutu, kada je sa bele tačke odao počast svom idolu replikom gola sa bele tačke iz finala Lige šampiona 2011, kojim je Drogba doneo za sada jedinu evropsku titulu Čelsiju.

A potpuni preokret i pobedu Čelsiju doneo je još jedan rezervista, Loik Remi sa dva pogotka, u 70. i 88. minutu, koji je mesto na terenu preuzeo od Huana Kvadrada u finišu prvog poluvremena.

Oproštaj od Premijer lige imao je i Frenk Lampard, koji je u poslednjoj utakmici u sezoni poneo kapitensku traku, a zajedno sa Serhiom Aguerom trasirao Mančester Sitiju put do pobede nad Sautemptonom, kojem je pobeda bila potrebna za Ligu Evrope. Međutim, nije sve izgubljeno za Svece, pošto bi u slučaju da Aston Vila savlada Arsenal u finalu FA kupa Premijer liga dobila još jedno mesto u drugorazrednom takmičenju, a ono bi išlo timu Ronalda Kumana.

Na kraju Čelsi, Mančester Siti i Arsenal idu direktno u Ligu šampiona, Mančester junajted u kvalifikacije za elitno takmičenje, Totenhem u Ligu Evrope, a Liverpul, koji je doživeo katastrofu protiv Stouka, u kvalifikacije za drugorazredno takmičenje.

PREMIJER LIGA – 38. kolo:

Arsenal – VBA 4:1 (4:0)

/Volkot 4, 14, 37, Vilšir 17 - Mekoli 57/

Aston Vila – Barnli (0:1)

/Ings 6/

Čelsi – Sanderlend 3:1 (1:1)

/Kosta 37 penal, Remi 70, 88 – Flečer 26/

Kristal Palas – Svonsi 1:0 (0:0)

/Šamak 57/

Everton – Totenhem 0:1 (0:1)

/Kejn 24/

Hal – Mančester junajted 0:0

Lester – KPR 5:1 (2:0)

/Vardi 16, Olbrajton 43, Uljoa 51, Kambijaso 52, Kramarić 85 - Ostin 57/

Mančester Siti – Sautempton 2:0 (1:0)

/Lampard 31, Aguero 88/

Njukasl – Vest Hem 2:0 (0:0)

/Sisoko 54, Gutijerez 85/

Stouk – Liverpul 6:1 (5:0)

/Dijuf 22, 26, Volters 30, Adam 41, N'Zonzi 45, Krauč 87 - Džerard 70/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Heroj Sent Džejms Parka, Jonas Gutijerez: Nisam znao da li ću ikada više igrati fudbal, ali sada sam ovde i uživam u njemu!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2015

"Da budem iskren, naši navijači ne zaslužuju uvakav problem i da se nađu u ovakvoj situaciji. Njukasl je veći od ovoga. Ovaj klub mora da bude u borbi za gornji deo tabele, a ne za dno", rekao je Argentinac..Životna drama Jonasa Gutijereza pretvorena je u najlepšu bajku. Kada mu je 16. septembra...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.