Njukasl ostao u Premijer ligi, Hal ispao, Liverpul se obrukao i mora u Ligu Evrope

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njukasl ostao u Premijer ligi, Hal ispao, Liverpul se obrukao i mora u Ligu Evrope

Fudbaleri Njukasla uspeli su u poslednjem kolu Premijer lige da izbore opstanak pošto su savladali Vest Hem sa 2:0 i ako su ostavili Hal bez šansi da se spase, iako su "tigrovi" odigrali bez golova sa Mančester junajtedom. Liverpul se propisno obrukao i na gostovanju Stouku poražen je sa čak 6:1, ali će zbog neuspeha Sautemptona protiv Mančester sitija (2:0) ići u kvalifikacije za Ligu Evrope. Direktno u to takmičenje ide Totenhem koji je slavio protiv Evertona sa 1:0, a iz lige su odavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispali Barnli i KPR.

Da je neko rekao Liverpulu šta će se desiti u poslednjem kolu, sigurno ne bi ni otputovao u Stouk. Gosti sa Enfilda su za 23 minuta primili pet golova, a načeo ih je Dijuf pogocima u 22. i 26. minutu. Goleadu su nastavili Volters u 30, Adam u 41. i Nzonzi u poslednjem minutu poluvremena.

Evropa

Direktno u Ligu šampiona - Čelsi, Mančester siti i Arsenal

Kvalifikacije za Ligu šampiona - Mančester junajted

Direktno u Ligu Evrope - Totenhem, Aston Vila (zbog plasmana u finale FA kupa)

Kvalifikacije za Ligu Evrope - Liverpul

Svetla tačka, ako se to može nazvati tako, je pogodak odlazećeg kapitena Stivena Džerarda koji je ublažio ovaj strahoviti poraz u 70. minutu, ali nije domaćin propustio priliku da se upiše u drugom delu igre, tačnije Piter Krauč koji je četiri minuta pre kraja susreta zapečatio šesticu gostima iz Liverpula.

Bruku svog tima sa klupe je morao da gleda reprezentativac Srbije Lazar Marković koji u ovom susretu nije dobio priliku.

Giljotina je stajala iznad Njukasla, ali su se "svrake" odlično snašle i savladale Vest Hem, te sa tri boda proslavile opstanak u Premijer ligu. Dugo je domaćin čekao na pogodak, a onda je na centaršut Gutjereza glavom reagovao Sisoko koji je nadskočio svoje čuvare i savladao golmana Adrijana.

Vesti iz Njukasla osluškivali su igrači Hala koji su se nadali kiksu crno-belih, ali su morali da pobede Mančester junajted što je bio veoma težak zadatak, koji se na kraju nije ni ostvario pošto su "đavoli" otišli neporaženi, iako je Felaini zbog divljačkog starta isključen.

Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, "svrake" su pet minuta pre kraja udvostručili prednost preko asistenta kod prvog gola Gutjereza i tako postavili konačnih 2:0. Šta više, Karverovi izabranici su završili na 15. poziciji, ostavivši Sanderlend i Aston Vilu ispod sebe.

Sautempton je imao jedno vreme priliku da ode u Ligu šampiona, a na kraju sezone neće igrati ni u Ligi Evrope, a na to je direktno uticao poraz od Mančester sitija na gostovanju. Lampard je u 31. minutu "građanima" doneo vođstvo, a Aguero dva minuta pre kraja pobio svaku nadu gostiju da će izaći na veliku scenu naredne godine.

Srpski reprezentativac Filip Đuričić igrao je od starta za Sautempton, a zamenio ga je u 59. minutu Vord-Praus, Dušana Tadića nije bilo zbog povrede, dok je Aleksandar Kolarov za Siti odlično obavio svoj deo posla u defanzivi.

Arsenal se goleadom oprostio od svojih navijača, a svoj dan je imao Teo Volkot. Brzonogi krilni napadač željan je igre i tri puta se upisao u strelce, jednom i Džek Vilšer, pa je Vest Bromvič Albion sa 4:1 ispraćen sa "Emirata".

Efikasno je bilo i na Stamford bridžu gde je Čelsi dobio Sanderlend sa 3:1, a sve je bilo u znaku Didijea Drogbe. Sjajni napadač je odigrao pola sata na oproštaju od "plavaca" i zbog lakše povrede su ga saigrače izneli sa terena, a njegova zamena Dijego Košta i dvostruki strelac Loik Remi su se pobrinuli za trijumfalan kraj šampionske sezone.

Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić su odigrali ceo meč.

Premijer liga, 38. poslednje kolo:

Arsenal - VBA 4:1 (4:0)

(Volkot 4, 14, 37, Vilšer 17 - Mekoli 57)

Aston Vila - Barnli 0:1 (0:1)

(Ings 6)

Čelsi - Sanderlend 3:1 (1:1)

(Košta 37pen, Remi 70, 88 - Flečer 26)

Kristal Palas - Svonsi 1:0 (0:0)

(Šamak 37)

Everton - Totenhem 0:1 (0:1)

(Kejn 24)

Hal - Mančester junajted 0:0

Lester - KPR 5:1 (2:0)

(Vardi 16, Olbrajton 43, Uljoa 51, Kambijaso 52, Kramarić 86 - Ostin 57)

Mančester siti - Sautempton 2:0 (1:0)

(Lampard 31, Aguero 88)

Njukasl - Vest Hem 2:0 (0:0)

(Sisoko 54, Gutjerez 85)

Stouk - Liverpul 6:1 (5:0)

(Dijuf 22, 26, Volters 30, Adam 41, Nzonzi 45, Krauč 86 - Džerard 70)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PL - Ispao Hal, blamaža Liverpula (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2015

Seznacija se nije dogodila u Halu, koji će naredne sezone igrati u Čempionšipu, ali jeste na 'Britaniji' u Stouku gde je Liverpul primio pet golova u prvom poluvremenu. Njukasl prekinuo dugu seriju mečeva bez pobede kada je bilo najpotrebnije, ubedljivi trijumfi Lestera i Arsenala, Barnli se od Premijer...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.