Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 12:05

PET NA PET - Andrija Daničić: I danas mi je Leteći Majkl vrlo inspirativan i njegova priča kroz nedavno objavljen dokumentarac ‘The Last Dance’

‘Jaši Prodanoviću’ iz filma i serije ‘Šešir profesora Koste Vujića’ u sećanje se urezala pobeda reprezentacije Jugoslavije nad drim timom!

Rođen je 1987. godine. Diplomirao je glumu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci (2010) u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića, a master studije glume završio je u Beogradu u klasi prof. Dragana PetrovićaPeleta na Fakultetu dramskih umetnosti 2013. godine. Završio je i srednju muzičku školu “Stanković”, džez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odsek – saksofon.

Počeo je svoju profesionalnu karijeru TV serijom “To toplo ljeto” (2008), a potom i angažmanom u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci i internacionalnim projektima u Berlinu (Bitef festival, 2012) i Švedskoj (Malmo Opera, 2010). Značanije uloge u predstavama „I konje ubijaju, zar ne“, „Milanković“, „Rebeka“ i „Jadnici“ pozorišta Madlenianum u Beogradu, potom, „Dokle?!“ Ateljea 212 (2009 – 2013). U sjajnom filmu i seriji „Šešir profesora Koste Vujića“ igra Jakova Jašu Prodanovića. Takođe, u odličnom filmu i seriji „Santa Maria della Salute“ igra Milana Grola, upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu. Samostalnu produkciju „Kako vam drago“ pokrenuo je 2013. godine, a prva predstava „Upoznaj mog tatu“, britanskog pisca Alana Ejkborna, u režiji Staše Koprivice, izvedena je marta 2015. godine u saradnji sa Domom omladine Beograda, Sekretarijatom za kulturu grada Beograda i Udruženjem dramskih umetnika Srbije, čiji je član od 2010. godine.

Najveće glumačko i producentsko ostvarenje do sada je mjuzikl “Ljubav i moda“ (2017), posle čega se upušta u nove samostalne projekte “Samo tri noći“ (2019) i “Jesus Christ Superstar” (2020). Glumac, producent i saksofonista ANDRIJA DANIČIĆ biće naš gost u Humanitarnom tiketu u podne, a danas nam odgovara na pitanja za rubriku “Pet na pet”.

Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali neki sport i da li se trenutno bavite sportskim aktivnostima?

“Da, trenirao sam košarku u lokalnom klubu ‘Basket World’ u Gornjem Milanovcu, gde sam i odrastao. Sada održavam kondiciju u teretani, ali volim da radim pilates, jogu i povremeno idem na jednodnevne radionice Tai Chi & Qi Gonga”.

 Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima, a koga ste voleli, iz sveta glume?

“Majkl Džordan! U to vreme je izašao i film ‘Space Jam’. I danas mi je Leteći Majkl vrlo inspirativan i njegova priča kroz nedavno objavljen dokumentarac ‘The Last Dance’. Što se glumačkih uzora tiče, od naših glumaca Nebojša Glogovac me je uvek inspirisao, a od stranih Kenet Brana (Kenneth Branagh), i njegovi radovi na Šekspirovim komadima”.

Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu i Vaša uloga koja vam je posebno draga?

“Posebno mi je draga uloga Jaše Prodanovića u filmu i seriji ‘Šešir profesora Koste Vujića’, Zdravka Šotre, po tekstu Milovana Vitezovića. Bilo je neverovatno i nestvarno snimati sa Aleksandrom Berčekom, naročito kad si mlad i tek diplomirani glumac”.

Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života? Neka kulturni događaj, neka premijera, film, serija…

“U sećanje se urezala utakmica kada su ‘Plavi’, reprezentacija Jugoslavije, pobedili ‘Drim tim’, reprezentaciju Sjedinjenih američkih država, tri dana pre mog rođendana, 5. septembra 2002. godine. Ustao sam ujutru u četiri da gledam utakmicu sa tatom. A kad smo već kod Jugoslavije, od događaja iz kulture, nikada neću zaboraviti premijeru mjuzikla ‘Ljubav i moda’ rađenu po istoimenom filmu iz 1962. u kome sam odigrao glavnu mušku ulogu, i koji je nastao u koprodukciji producentske kuće koju vodim ‘Kako vam drago’ i ‘Opere i pozorišta Madlenianum’. Tada sam upoznao reditelja filma Ljubomira Radičevića i Bebu Lončar”.

Životni ili sportski moto?

“Ne odustaj!”. 

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu sa Čizme, LACIO – PARMA. Rimljani nemaju poraz na poslednja četiri meča, dobili su Romu, Fjorentinu, ali i Parmu. Gosti su niz od pet poraza prekinuli remijem od 1:1. Neboplavi imaju bolji međusobni skor, 26:12:12 i najubedljiviju pobedu od 4:0. Boljeg u narednoj rundi očekuje Atalanta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Možda probati sa igrom GG4+”.

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

[email protected]

Fotografije:

Studijske – Janko Petković, BGD Studio

Šešir profesora Koste Vujića – Košutnjak film

Ljubav i moda – Suzana Sarić Daničić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.