Ovacije protivničkih navijača, uzaludni tripl-dabl i uništavanje bivših klubova

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije protivničkih navijača, uzaludni tripl-dabl i uništavanje bivših klubova

Surovi profesionalizam viđen je na delu prethodne noći u NBA ligi. Bivši igrač Golden Stejta Džeret Džek pokvario je sjajnu partiju Stefa Karija i košem sekund pre kraja doneo pobedu Bruklinu od 110:108, dok je Goran Dragić bez popusta predvodio Majami protiv dojučerašnjih saigrača iz Finiksa do trijumfa sa 115:98. Riki Rubio je uzalud blistao, pošto je njegova Minesota izgubila od Klipersa sa 105:110.

"Ratnici" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suvereno vladaju Zapadom (46-12) ali im nikako nije prijao odlazak u Bruklin (25-33), koji se bori za plej-of u istočnoj konferenciji. Netsi su kontrolisali ceo meč, tačno četiri minuta pre kraja prvi put stekli dvocifrenu prednost 106:96 i kada se činilo da je pitanje pobednika rešeno, usledila je neverovatna drama.

Čudesni Stef Kari je vezao tri trojke i nedugo zatim izjednačio na 108:108 minut pre poslednjeg zvuka sirene. U dramatičnom finišu su grešili i jedni i drugi, da bi Džeret Džek 1,1 sekundu pre kraja pogodio izuzetno tešak i pored odlične Karijere odbrane, preko njegove ruke za prvi trijumf kod kuće još od 6. februara.

Iskusni 31-godišnji plej Bruklina je tako poneo ulogu junaka protiv bivšeg kluba pošto je nosio dres Golden Stejta u sezoni 2012/2013, iako je postigao svega devet poena, ali i onaj najvažniji. Pored njega istakli su se Bruk Lopez sa 26 i Deron Vilijams sa četiri poena manje.

Ipak, u centru pažnje je nekako bio Kari, kao i uvek. Ubacio je 26 poena, od čega čak 18 u poslednjoj četvrtini kada je poveo "ratnike" u juriš do izjednačenja, a zbog njegove partije su mu čak i protivnički navijači skandirali: "MVP, MVP", aludirajući kako baš on treba da ponese titulu najkorisnijeg igrača sezone, u čemu žestoku konkurenciju ima u Lebronu Džejmsu i Džejmsu Hardenu.

Što se njih dvojice tiče, najčuvenija "brada" kažnjena je utakmicom neigranja zbog udaranja "Kralja" pretprošle noći kada su se umalo i potukli.

Kada je reč o utakmicama prethodne noći, još jedan igrač je uništio bivši klub.

Slovenački bek Goran Dragić nije imao milosti prema Finiksu i predvodio je Majami u prvom susretu protiv doskorašnjih saigrača sa 21 poenom u meču sa brojnim svađama, tri isključenja i šest tehničkih igračima.

Dragić je na parketu imao veliku veliku pomoć od Tajlera Džonsona koji je "sa klupe" upisao rekord karijere od 26. Pratili su ih Hasan Vajtasajd sa dabl-dablom od 17 poena i 10 skokova, i Dvejn Vejd sa koševa i devet asistencija.

Magična partija Rikija Rubija bila je uzaludna, jer je njegova Minesota poražena od Los Anđeles Klipersa sa 110:105. Španski plej je upisao tripl-dabl sa 18 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a "vukovima" su nedostajali povređeni starteri Nikola Peković i Kevin Martin.

Pobedi Klipersa najviše su doprineli Kris Pol sa 26 poena i 14 asistencija i Deandre Džordan sa 12 poena i 18 skokova, i ovo mu je bila deveta uzastopna utakmica sa najmanje 15 uhvaćenih lopti.

Rezultati:

Filadelfija - Toronto 103:114

Bruklin - Golden Stejt 110:108

Majami - Finiks 115:98

Minesota - LA Klipers 105:110

Dalas - Nju Orleans 102:93

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velika frka u Majamiju - tuča Vajtsajda i Lena, šest tehničkih grešaka, trojica izbačena sa utakmice! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2015

Kari naterao protivničku publiku da mu skandira - MVP, MVP! Ratnici pali na kolena sekund pre kraja, Dragićeva magična noć protiv bivšeg kluba. Nikola Peković nije igrao u porazu Vukova od Klipersa, Derozan ostvario rekord sezone sa 35 ubačenih poena....Kad ne možeš da ga pobediš, nadigraj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.