Otvoreno poimence: Mačvan je igrao sa 38,5 pa smo ga dva dana vraćali iz mrtvih! Lučića ću da išutiram u zadnjicu!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno poimence: Mačvan je igrao sa 38,5 pa smo ga dva dana vraćali iz mrtvih! Lučića ću da išutiram u zadnjicu!

Selektor Saša Đorđević i o Marjanoviću, Muzmiću, Bogdanoviću...

Više od pola ekipe je otpalo iz različitih razloga. Ali Srbija je opet tu - među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu! Aleksandar Đorđević je opet izveo magiju i Orlove naterao da zaborave na sve nedaće i isprse se kao što su uvek i radili. A kakav su oni ostavili utisak na njega.

Selektor se otvorio posle pobede nad Italijom u četvrtfinalu. Idemo redom. O kapitenu Milanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mačvanu...

"Mačvan je lepak ovog tima. Tokom priprema desila se utakmica protiv Grčke, kada je imao temperaturu 38,5 (stepeni Celzijusa, prim.aut) i on je rekao da ne dolazi u obzir da ne igra. Igrao je dok je mogao, posle smo ga dva dana vraćali iz mrtvih. Tada je ovaj tim postao tim. Pokazao je velike ljudske i igračke kvalitete. Ogromne pohvale za njega", u superlativu govori Đorđević.

O najboljem igrači Bogdanu Bogdanoviću...

"Bogdanova mladost je mnogo važna za njegovu karijeru. Mnogo trenira, najviše od svega, mnogo je zreo, promenio je igru od utakmice s Rusijom i od tada je potpuno drugačiji.  Odlika velikih šutera je da nastavljaju da idu pravo čak i kada ga ne ide. Bogdanović je mnogo sazreo, raduje me da ima zdrav pristup igri".

Pali grejalicu! Srbija je u polufinalu!!!

O drugom najubotijem oružju Bobanu Marjanoviću i njegovom partneru iz centarske linije Ognjenu Kuzmiću

"Marjanović je bio hirurški precizan, odlično je razbio protivničku odbranu, ali mora da koristi svoju snagu kada dođu fizički jaki centri. Kuzmić je bio odličan u odbrani".

A sad Rusija! Biće lakše nego protiv Italijana

I za kraj o Vladimiru Lučiću, koji je tokom ovog Evrobasketa nekoliko puta umeo da obavi ogroman posao iz drugog plana. Tako je bilo i protiv Azura.

"Lučić je igrač je koji čita igru jako dobro, porastao je u pobedničkom timu, uvek je bio u timovima koji su pobeđivali. Uvek se trudi da pokaže sve što zna, čak i tokom priprema bio je jako dobar. Došao je na pripreme najbolje od svih, podigao je igru na novi nivo, a mnogo mi je drago što je s nama, što je je deo ovog malog uspeha. Ali, šutiracu ga u zadnjicu kako bih ga učinio još boljim i terao da radi još više", našalio se Đorđević.

Zaslužili su da se smeju. Svi zajedno.

Piše: Nikola Stojković;

Foto: Fiba.basketball

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ĐORĐEVIĆ POIMENCE: Mačvana smo dva dana vraćali iz mrtvih, Lučića ću da šutiram u zadnjicu!

Izvor: HotSport.rs, 14.Sep.2017, 00:21

Posle meča sa Italijom, Aleksandar Đorđević govorio je poimence o igračima, neke je vraćao iz mrtvih, a neke će kako kaže da šutira u zadnjicu.. . Pao je kamen sa srca šefu stručnog štaba ‘orlova’ Aleksandru Đorđeviću, te je posle plasmana u polufinale rešio da govori o pojedinim...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.