Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi", sve vam je oprošteno: Srbi utišali Albaniju!

Srbija je golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi pobedila Albaniju u Elbasanu, u kvalifikacijama za EURO 2016.

Muk u Elbasanu! Meč časti za Srbiju, i meč života za Albaniju završen je pobedom naše reprezentacije, golovima u poslednjim trenucima susreta!

Prvo je Aleksandar Kolarov pogodio u 91. minutu posle idealne asistencije Adema Ljajića, a tri minuta kasnije i Ljajić je pogodio posle odlične kontre i maestralnog poteza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Osim očekivanog zviždanja himni Srbije i skandiranja "UČK" sa tribina u pojedinim momentima, nije bilo ozbiljnijih incidenata pre i tokom utakmice. Domaća publika uglavnom je delovala kao da je došla na pozorišnu predstavu.

Što se tiče fudbala, nije viđeno mnogo. Oba tima su zbog velikih tenzija igrala izuzetno oprezno, pa tokom 90 minuta na terenu viđena tek po koja izgledna oprilika. Nije tokom 90, ali jeste u nadoknadi.

U većem delu utakmice Srbija je imala terensku inicijativu, a najbliža golu bila je posle prekida. U prvom poluvremenu je Ivanović zapretio posle kornera, a deset minuta pre kraja Kolarov je bio za malo neprecizan iz slobodnog udarca.

Naša selekcija kolo pre kraja ima četiri boda i bez šansi je da se plasira na Evropsko prvenstvo, dok je Albanija ostala na trećem mestu sa 11 bodova, ali će za tri dana imati šansu da prestigne Dansku od koje ima bod manje i meč manje.

Kvalifikacije se u našoj grupi završavaju u nedelju kada će Srbija dočekati Portugal, a Jermenija Albaniju.

Bilo kako bilo, čini se da je ovaj trijumf vratio volju narodu da ponovo gleda reprezentativni fudbal. "Orlovi", sve vam je oprošteno!!!

ALBANIJA: Beriša, Hisaj, Cana, Džimšiti, Agoli, Baša, Lila, Memušaj, Džaka, Lenjani, Balaj.

SRBIJA: Stojković, Tomović, Ivanović, S. Mitrović, Kolarov, Milivojević, Matić, Tošić, Ljajić, Tadić, A. Mitrović.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

36. minut - Adem Ljajić je zatresao mrežu Albanaca, ali se potom čula pištaljka arbitra Ricolija, koji je video faul Tošića nad golmanom Berišom. Opravdano. Odličan dupli pas Dušana Tadića i Adema Ljajića, ovaj drugi je uz male poteškoće loptu prosledio u mrežu, ali tek pošto se zahuktali Zoran Tošić neoprezno zakucao u golmana Albanaca Ertrira Berišu.

22. minut - Sjajna kontra Tošića, lopta za Ljajića, šut i korner. A onda najbolja šansa na utakmici. Kakva šansa za "orlove"! Lopta iz kornera na prvu stativu, Tadić je odložio loptu do centra kaznenog prostora, ali je Branislav Ivanović iz prve prebacio preko gola.

Premijer Albanije Edi Rama izvinio se zbog incidenta, kome tamošnji mediji nisu pridavali važnost, a policija demantovala bilo kakav napad.

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović izjavio je da atmosfera nije fudbalska, dok je selektor Radovan Ćurčić ocenio da je pobeda pravi odgovor na kamenice.

Spekulisalo se da li će utakmica uopšte da bude odigrana, a komesar za bezbednost Milivoj Mirkov istakao je da je jedini uslov da se srpskoj ekspediciji garantuje bezbednost.

Albanski specijalisti prekontrolisali su "Elbasan arenu" do detalja, a ispred stadiona već nekoliko sati pred početak meča vlada ludilo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi utišali Albaniju!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2015

Srbija je golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi pobedila Albaniju u Elbasanu 2:0 (0:0), u kvalifikacijama za EURO 2016...Muk u Elbasanu! Meč časti za Srbiju, i meč života za Albaniju završen je pobedom naše reprezentacije, golovima u poslednjim trenucima susreta!..Prvo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kečemanija u VIP loži na utakmici Albanija - Srbija /VIDEO/

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 01:12

Albanski navijači bili su dobro raspoloženi pre početka utakmice sa Srbijom, a posebno je veselo bilo u VIP loži stadiona u Elbasanu...Mnogi su imali keče na glavama i bili su spremni da bodre svoje ljubimce na terenu, a da ujedno prirede vruć doček našim fudbalerima...Ipak, "orlovi" su im pokvarili...

Nastavak na Blic...

Albanci tugovali i u Njujorku

Izvor: Mondo, 09.Okt.2015

Direktan prenos utakmice iz Elbasana u njujorškom Brajant parku navodno je finansirao jedan čovek....Foto: twitter.com/AlbanianOnline..Više hiljada Albanaca okupilo se u četvrtak popodne po lokalnom vremenu u Brajant parku na Menhetnu, gde je putem video bima priređen direktan prenos utakmice kvalifikacija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.