Omladinci Srbije u finalu Svetskog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinci Srbije u finalu Svetskog prvenstva

Omladinska reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu, pošto je danas u polufinalu savladala Mali sa 2:1 posle produžetaka. Selektor reprezentacije Srbije Veljko Paunović pohvalio je selekciju Malija i izrazio nadu da će omladinci u finalu nastaviti da pišu istoriju srpskog fudbala.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je nerešeno 1:1, Srbija je povela golom Živkovića u četvrtom, ali je Kone izjednačio u 39. minutu.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastavku oba tima zaigrala su dosta opreznije, a Srbija je novom vođstvu bila najbliža u 71. minutu kada je prečka zaustavila udarac Gajića iz daljine.

Usledili su produžeci, treći uzastopni za izabranike selektora Paunovića, a epilog je bio isti kao protiv Mađarske i SAD.

Junak istorijskog trijumfa srpskog tima bio je napadač Šaponjić, koji je u 101. minutu sjajno reagovao glavom posle kornera Živkovića i asistencije Veljkovića.

Trijumf je mogao da bude i ubedljiviji, ali je Živković u 121. minutu pogodio prečku.

Srbija će se u finalu sastati sa Brazilom, koji je prethodno ubedljivo savladao Senegal sa 5:0.

Finale je na programu u subotu od sedam sati ujutro po srpskom vremenu.

Srbija je u takmičenju po grupama savladala Mali sa 2:0, golovima Milinkovića-Savića i Mandića.

Mali kasnije je u direktnim duelima izbacio Ganu u osmini finala, a potom i prvog favorita šampionata Nemačku.

Paunović: Pišemo istoriju, Mali je sjajan

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je danas da je svestan koliko plasman u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu znači zemlji koja se još obnavlja nakon teških godina.

"Ponosan sam, na svakoj utakmici smo igrali naš stil, igrali smo srcem. Mali je danas imao veći posed, ali svi smo se branili kao jedan. Imali smo problema na fizičkom planu, pre svega zbog činjenice da smo igrali treće produžetke zaredom. Očekivali smo da taj problem "ispliva" , popravićemo to za finale i nadam se nastaviti da pišemo istoriju", izjavio je Paunović na konferenciji za medije, a prenosi sajt FIFA.

Prethodno, selektor Srbije je izneo niz komplimenata na račun Malija.

"Mali me impresionirao, želim im sve najbolje u budućnosti, verujem da će postati sjajna ekipa", poručio je Paunović.

Beograd fudbalerima: Doček na terasi

Fudbalskoj reprezentaciji Srbije će, po povratku sa Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, biti organizovan doček ispred Skupštine grada Beograda.

"U ime Skupštine grada Beograda i u svoje lično ime čestitam vam istorijski uspeh i ostvareni rezultat. Ma koliko zvučalo nestvarno, Srbija će igrati u finalu svetskog prvenstva u fudbalu protiv reprezentacije Brazila. Taj veliki uspeh ste postigli sjajnom igrom, znanjem, srčanošću, borbenošću, odnosom prema reprezentaciji Srbije i grbu koji nosite. Za nas ste vi već šampioni, a u Beogradu se zna da za šampione sledi i šampionska terasa. Čekamo vas kući. Srećno u finalu", naveo je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.