Novi meč za buđenje i istoriju: Orlići protiv Malija za finale Mundijalita

Izvor: Blic, 16.Jun.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi meč za buđenje i istoriju: "Orlići" protiv Malija za finale Mundijalita

"Orlići" su zakazali novo buđenje nacije za sredu u 9.30 - omladinska fudbalska reprezentacije Srbije igra protiv selekcije Malija za plasman u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu.

U takmičenju po grupama već su savladali istog rivala sa 2:0, golovima Sergeja Milinkovića-Savića i Staniše Mandića. Ipak, novi susret poziva na oprez, pošto je Mali u direktnim duelima izbacio Ganu u osmini finala, a potom i prvog favorita šampionata Nemačku.

"To što smo pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mali u grupi pokazuje da imamo kvalitet i da smo verovatno bolji tim, ali svesni smo da to moramo da dokažemo još jednom u utakmici koja ima mnogo veći ulog i u kojoj nema popravnog ispita. Oni su u međuvremenu napravili odlične rezultate, eliminisali su dve ozbiljne selekcije i pokazali da sa njima nema šale", rekao je Nemanja Antonov za sajt FSS.

Sjajni levi bek istakao je da će mentalitet i karaketer ekipa presudno uticati na ishod polfunalnog susreta.

"Mi verujemo u sebe, ali znamo da za pobedu moramo da pružimo maksimum, da igramo na istom nivou kao što smo to do sada radili. I ovu utakmicu, kao i mnoge do sada odlučiće mentalitet i karakter, a mi smo već pokazali da ga imamo", dodao je Antonov.

"Orlići" vežbali penale

Stručni štab Srbije ništa ne prepušta slučaju, pa su igrači ponovo morali da šutiraju penale na samom kraju treninga, dan uoči utakmice.

Podsetimo, u četvrtfinalu su čak tri od četiri utakmice odlučene tek posle penal serije, a interesantno je da Brazil ni u osmini finala ni u četvrtfinalu nije postigao gol, a ipak je eliminisao i Urugvaj i Portugal.

Srpski tim nema problema sa povredama i kartonima, za razliku od Malija, koji neće moći da izvede najjači sastav, jer zbog povreda izostaju defanzivac Icaka Diara i vezni fudbaler Alasan Dialo.

"Predivan je osećaj biti polufinalista šampionata sveta, mislim da u ovom trenutku još nemamo dovoljno vremena da o tome razmišljamo, jer se fokurisamo na predstojeću utakmicu. Ova grupa momaka je to zaslužila i kada smo govorili da možemo nešto ozbiljno da napravimo, nije bilo mnogo onih koji su u to stvarno verovali. Bili smo čvrsto ubeđeni da je ovo takmicenje naša velika šansa i da je ne smemo ispustiti", rekao je Andrija Živković.

Jedan od najboljih igrača u timu Veljka Paunović na Novom Zelandu poručio je da ekipa nema nameru da stane u samoj završnici šampionata.

U tim Srbije, posle odrađene suspenzije vraća se pouzdani defanzivac Milan Gajic, koji je meč protiv SAD pratio sa tribina.

"Protivnik je izuzetno težak, nijednog trenutka nećemo potceniti Mali, jer je to tim koji može svakog da pobedi. Imaju izuzetne individualce, posebno u napadu i naročito po bokovima, tako da očekujem da ću imati puno posla. Trudićemo se da obradujemo Srbiju i ponovo joj omogućimo da se raduje", naglasio je Gajić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Omladinci protiv Malija za finale SP

Izvor: RTS, 17.Jun.2015, 00:11

Omladinska fudbalska reprezentacije Srbije igra protiv selekcije Malija meč za plasman u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu. Srbija je u takmičenju po grupama savladala Mali sa 2:0. Meč se igra od 9.30 uz direktan prenos na RTS-u. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.