Omladinci Srbije sutra protiv Malija za ulazak u finale SP

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinci Srbije sutra protiv Malija za ulazak u finale SP

OUKLEND - Omladinska fudbalska reprezentacije Srbije igra sutra protiv selekcije Malija odlučujuću utakmicu za plasman u finale prvenstva svijeta na Novom Zelandu.

Srbija je u takmičenju po grupama savladala Mali sa 2:0, golovima Sergeja Milinkovića-Savića i Staniše Mandića.

Ipak, novi susret poziva na oprez, pošto je Mali kasinije u direktnim duelima izbacio Ganu u osmini finala, a potom i prvog favorita šampionata, Njemačku.

"To što smo pobedili Mali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u grupi pokazuje da imamo kvalitet i da smo verovatno bolji tim, ali svesni smo da to moramo da dokažemo još jednom u utakmici koja ima mnogo veći ulog i u kojoj nema popravnog ispita. Oni su u međuvremenu napravili odlične rezultate, eliminisali su dve ozbiljne selekcije i pokazali da sa njima nema šale", rekao je Nemanja Antonov za sajt FSS.

Sjajni lijevi bek istakao je da će mentalitet i karaketer ekipa presudno uticati na ishod polufinalnog susreta.

"Mi verujemo u sebe, ali znamo da za pobedu moramo da pružimo maksimum, da igramo na istom nivou kao što smo to do sada radili. I ovu utakmicu, kao i mnoge do sada odlučiće mentalitet i karakter, a mi smo već pokazali da ga imamo", dodao je Antonov.

Srpski tim nema problema sa povredama i kartonima, za razliku od Malija, koji neće moći da izvede najjači sastav, jer zbog povreda izostaju defanzivac Icaka Diara i vezni fudbaler Alasan Dialo.

"Predivan je osećaj biti polufinalista šampionata sveta. Mislim da u ovom trenutku još nemamo dovoljno vremena da o tome razmišljamo jer se fokurisamo na predstojeću utakmicu. Ova grupa momaka je to zaslužila i kada smo govorili da možemo nešto ozbiljno da napravimo nije bilo mnogo onih koji su u to stvarno verovali. Bili smo čvrsto ubeđeni da je ovo takmičenje naša velika šansa i da je ne smemo ispustiti", rekao je Andrija Živković.

Jedan od najboljih igrača u timu Veljka Paunović na Novom Zelandu poručio je da ekipa nema namjeru da stane u samoj završnici šampionata.

U tim Srbije, poslije odrađene suspenzije, vraća se pouzdani defanzivac Milan Gajić, koji je meč protiv SAD pratio sa tribina.

"Protivnik je izuzetno težak, nijednog trenutka nećemo potceniti Mali, jer je to tim koji može svakog da pobedi. Imaju izuzetne individualce, posebno u napadu i naročito po bokovima, tako da očekujem da ću imati puno posla. Trudićemo se da obradujemo Srbiju i ponovo joj omogućimo da se raduje", naglasio je Gajić.

Utakmica između Srbije i Malija igra se sutra od 9.30 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Nort Harbur u Ouklendu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Omladinci Srbije u finalu Svetskog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2015, 01:11

Omladinska reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu, pošto je danas u polufinalu savladala Mali sa 2:1 posle produžetaka. Selektor reprezentacije Srbije Veljko Paunović pohvalio je selekciju Malija i izrazio nadu da će omladinci u finalu nastaviti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.