Odobrena borba Džošue i Klička

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrena borba Džošue i Klička

Svetska bokserska asocijacija (WBA) odobrila je danas borbu između Britanca Entonija Džošue i Ukrajinca Vladimira Klička za titulu u super teškoj kategoriji za proleće naredne godine.

Borba će se održati na proleće 2017. godine ali samo ako Džošua pobedi Erika Molinu 10. decembra u Mančesteru i odbrani titulu u IBF verziji.

Pojas WBA je slobodan pošto ga se Tajson Fjuri odrekao prošlog meseca navodeći da ne može da brani titulu zbog depresije. Fjuri je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prošlog novembra osvojio WBA, IBF i WBO pojaseve pošto je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Klička.

"Sada ćemo razgovarati sa Kličkovim menadžerom Berndom Benteom i Kličkovim timom kako bismo dogovorili vreme i mesto borbe, znajući da je meč sa Erikom Molinom važniji nego ikada", rekao je Džošuin promoter Edi Hern.

Dva tima su pokušala da ugovore borbu Džošue i Klička u decembru, ali su dogovori propali. Hern je rekao da je to zbog konfuzije da li bi se boksovalo za WBA titulu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.