Kličko vs. Džošua MOŽE na proleće, ali...

Izvor: Mondo, 02.Nov.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko vs. Džošua MOŽE na proleće, ali...

Svetska bokserska asocijacija (WBA) odobrila je borbu između Britanca Entonija Džošue i Ukrajinca Vladimira Klička za titulu u super teškoj kategoriji za proleće naredne godine.

Foto: Getty Images/ Alexander Hassenstein

Borba za titulu u superteškojh kategoriji između Entonija Džošue i Vladimira Klička će se održati na proleće 2017. godine, ali pod jednim uslovom - ako Džošua pobedi Erika Molinu 10. decembra u Mančesteru i odbrani titulu u IBF verziji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Pojas WBA je slobodan pošto ga se Tajson Fjuri odrekao prošlog meseca navodeći da ne može da brani titulu zbog depresije.

Fjuri je prošlog novembra osvojio WBA, IBF i WBO pojaseve pošto je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Klička.

"Sada ćemo razgovarati sa Kličkovim menadžerom Berndom Benteom i Kličkovim timom kako bismo dogovorili vreme i mesto borbe, znajući da je meč sa Erikom Molinom važniji nego ikada", rekao je Džošuin promoter Edi Hern.

Dva tima su pokušala da ugovore borbu Džošue i Klička u decembru, ali su dogovori propali. Hern je rekao da je to zbog konfuzije da li bi se boksovalo za WBA titulu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.