Odlični Đoković u četvrtfinalu!

Izvor: Mondo, 26.Jan.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični Đoković u četvrtfinalu!

Najbolji teniser sveta protiv iskusnog Luksemburžanina Žila Milera pokazao da mu je forma u usponu - 6:4, 7:5, 7:5.

Đoković je posle pobeda od po 3:0 u prva tri kola favorit ne samo za plasman u četvrtfinale, nego i za još jedan trijumf maksimalnim rezultatom.

Za razliku od Slovenca Bedenea i Rusa Kuznjecova, Španac Verdasko u subotu je uspeo da stavi Novaka na test i pripremi ga za ozbiljnije duele u nastavku prvog grend slem turnira sezone.

Može >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << li da mu naudi Žil Miler (31 godina, 42. na ATP listi)?

Kladionice misle da ne može, jer je kvota na pobedu Đokovića ništavna - 1,02, dok se tačan rezultat 3:0 plaća 1,30.

Luksemburžanin je u devetom nastupu na Australijan openu postavio lični rekord plasmanom u četvrto kolo, savladavši Špance Kareno Bustu (3:0) i Bautistu Aguta (3:1), a potom i Amerikanca Iznera - 7:6, 7:6, 6:4, dozvolivši mu samo jednu brejk loptu na celom meču.

Novak je četvorostruki osvajač Australijan opena, ali je porazom od Stanislasa Vavrinke u četvrtfinalu prošle godine prekinuo niz trofeja 2011-2013.

TREĆI SET

7:5 - Kraj! "Sa nulom".

6:5 - Repriza drugog seta, opet je Miler poklekao na pragu "taj brejka" i opet su Novaku bile potrebne tri brejk lopte da dođe do kapitalne prednosti! Imao je 15:40, odigrao jedan ishitren udarac, pa bio kažnjen odličnim poenom Milera za 40:40. Potom je Novak uzvratio forhend paralelom na nedovoljno dobar volej Luksemburžanina i završio gem bekhend dijagonalom, ostavivši Milera skamenjenog na mreži.

4:5 - Ponovo je došao red na Novaka da propusti šansu za brejk, koji bi u ovoj fazi meča 99 odsto značio i pobedu. Miler je odigrao vrlo hrabro pri rezultatu 30:40 i to mu se isplatilo. Srpski teniser može da žali zbog neiznuđene greške bekhend slajsom, koji je na 15:30 poslao malo iza osnovne linije...

4:4 - Ista meta, isto odstojanje.

Djokovic has been showing off his incredible speed throughout his match. Just exploding off the cement.

— Juan José Vallejo (@jjvallejoa) January 26, 2015

3:3 - Najuzbudljiviji gem u meču i ujedno najteži po Novaka, koji je morao da spasi čak četiri brejk lopte, od toga dve vezane na 15:40. Miler je iskoristio njegov pad koncentracije da dobije nekoliko razmena sa osnovne linije, ali nije uspeo da zada završni udarac.

Kada je konačno došao do gem lopte, Đoković se opet našao sateran leđima uza zid, ali je uporno vraćao udarce i na kraju "pasing šotom" na mreži, iz trka, izjednačio na 3:3.

2:3 - Đoković se ponaša kao da je 0:0 u setovima. Trči, bori se za svaku loptu... Za sada je ovaj set u rezultatskoj ravnoteži, ali prvi reket sveta čini sve da dođe do prednosti, koja bi ga dovela u poziciju da privede posao kraju.

1:2 - Novaku se ovog puta rano ukazala šansa za brejk, ali Miler je "preživeo".

DRUGI SET

Novak je u drugom delu meča napravio 12 vinera, šest neiznuđenih grešaka i imao realizaciju brejk lopti 1/4. Miler jedva da je u svojim retern gemovima stizao do 40:30.

6-4, 7-5 #Djokovic leads #Muller. Novak has won 35 baseline points to 13. Hit 9 FH & 6 BH winners. @AustralianOpenpic.twitter.com/iRFV4JTHTF

— jayant jain (@jjjterry_jain) January 26, 2015

7:5 - Rutinski, do 2:0 u setovima! Miler je u početnoj razmeni sa osnovne linije načinio neiznuđenu grešku, nakon čega više nije imao šansu da uzvrati.

6:5 - Ipak brejk! U poslednji čas! Od početka 11. gema se u Milerovim udarcima osećao psihološki pritisak, što je Đoković uspeo da iskoristi, mada je i on napravio neke nekarakteristične greške. Recimo, "zicer" pri 30:40 koji je bekhendom poslao u aut. Kada se podvuče crta, pokazao je klasu u važnim momentima.

If Djokovic wins, which is hardly unlikely, 7 of the top 8 men's seeds will be in the quarters. All except Federer

— Christopher Clarey (@christophclarey) January 26, 2015

4:5 - Miler i dalje vodi, iako je Novak fenomenalnim reternom poveo 0:30. Jednostavno, Luksemburžanin ima odličan servis i ništa lošije voleje. Na 30:30 ga je i sreća pogledala, loptica je zakačila vrh mreže i pala odmah iza, u polje našeg tenisera...

3:4 - Tek u 17. gemu se malo zakuvalo. Prvi put na meču bilo je 40:40 i gem je rešen "na razliku". Posle odlične servis volej igre Milera, usledila je još bolja defanziva Đokovića i "pasing šot" iz forhenda za brejk loptu. Nažalost, rival je vezao tri fenomenalna servisa i spasao se.

3:3 - Novak se našao u, za sada, najvećem problemu, kada je Miler poveo 15:30. Ipak, Luksemburžanin uprkos tom vođstvu nije bio ni blizu brejka.

I find it an absolute joke that the world's best tennis player..Novak Djokovic, has to wait until 9.50pm before starting...zero common sense

— Martin Lang (@Martin_Lang11) January 26, 2015

2:2 - Đoković osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena i mami aplauze još jednim lepim lobom.

1:2 - Početak identičan početku prvog seta, rutinski na obe strane. Novak će čekati svoju šansu da "brejkne" Milera.

PRVI SET

#Djokovic takes Set 1 6-4 v #Muller as Gilles misses a FH wide. The Serb dominating the baseline 15-5. #ausopen. pic.twitter.com/iMKoQyh9e2

— Australian Open (@AustralianOpen) January 26, 2015

6:4 - Dobri servisi, iz kojih je proistekla potpuna kontrola gema. Za nešto više od pola sata, napravljen je prvi korak ka četvrtfinalu!

Novak je posle devetog gema uzeo medicinski tajm-aut, da bi sanirao poderotinu na prstu desne ruke, do koje je došlo prilikom jednog hvatanja u raskoraku i proklizavanja.

5:4 - Đoković će servirati za 1:0 u setovima. Za sada nije bilo problema.

4:3 - Prvi brejk na meču! Novaka je "krenulo" na početku gema, kada je sjajnim reternom, pa lobom iz defanzive tačno na osnovnu liniju poveo 0:30. Usledila je neiznuđena greška Milera za 0:40 i, objektivno, nije mu više bilo spasa.

2:3 - Traje ispitivanje snaga. Obojica tenisera igraju vrlo sigurno na svoj servis, Novak pravi više neiznuđenih grešaka nego što smo očekivali.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.