Ode Dušanu Tadiću, Zidanova pirueta i pisanje istorije

Izvor: RTS, 06.Mar.2019, 02:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ode Dušanu Tadiću, Zidanova pirueta i pisanje istorije

Dvostruki asistent i strelac jednog gola u spektakularnoj pobedi Ajaksa na "Santijago Bernabeuu" dobio je ocenu 10 od francuskog Ekipa i tako postao tek deveti fudbaler do sada koji je na jednom meču zadovoljio sve kriterijume uglednog francuskog lista. Tadić je proglašen za igrača utakmice u gotovo svim holandskim novinama. "Kao Zidan", piše holandski Telegraf opisujući Tadićevo dodavanje za 2:0. Igrač večeri, piše Mundo deportivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Bio je veličanstven u prvom meču (1:2), a savršen u Madridu. Utakmica na 'Santijago Bernabeuu' obeležiće mu karijeru i učiniće ga veoma popularnim. Dvostruki asistent, postigao je treći gol nakon snažnog udarca levom nogom sa 16 metara", navodi se u opisu Ekipa.

Pre Tadića, u Ekipu su "desetku" dobili samo Frank Soze (Francuska – Grčka 1988), Bruno Martini (Francuska – Grčka 1988), Oleg Salenko (Rusija – Kamerun 1994), Lars Vindfeld (Nant – Arhus 1997), Robert Levandovski (Borusija – Real 2013), Karlos Eduardo (Gengan – Nica 2014), Nejmar (PSŽ – Dižon 2018) i dva puta Lionel Mesi (Barselona – Arsenal 2010. i Barselona – Leverkuzen 2012).
Fudbalska Holandija uživa u velikoj pobedi Ajaksa nad Realom u kojoj je ključnu ulogu odigrao srpski reprezentativac Dušan Tadić, koji je od četiri gola gostujućeg tima zaslužan za tri: jedan je postigao sam, dok je asistirao za još dva.

"Dušan Tadić sa dve asistencije i golom i dodavanjem iz piruete u stilu Zidana za 2:0", izabrao je centralnu figuru večeri holandski dnevnik Telegraf.
Isti potez, dnevnik Volksrant opisao je kao slalom Tadića kroz četiri igrača Reala.
Mundo deportivo, sportski dnevnik iz Barselone, proglasio je Tadića za igrača utakmice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.