Odbojkaši Srbije izgubili od Australije, Rusija ispala u drugu diviziju

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Srbije izgubili od Australije, Rusija ispala u drugu diviziju

Odbojkaši Srbije poraženi su od Australije u Melburnu sa 3:2 (25:22, 22:25, 13:26, 25:21, 15:12) u okviru grupe A Svetske lige.

Podmlađena selekcija Srbije u Melburn je stigla bez sedmorice standardnih reprezentativaca, putovalo se čak 18 sati i nije bilo mnogo vremena za odmor i prilagođavanje, ali je u prvom meču zabeležena pobeda.

Nakon subotnjeg trijumfa sa 3:1, izabranici Nikole Grbića bili su bolji od "kengura" u nedelju u drugom i trećem setu, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspešno priveli meč kraju. Kovačevići, Lisinac, Starović, Okolić, Brđović i Majstorović su počeli meč, bolje su ušli u duel i poveli sa 8:4 za prvi tehnički tajm-aut, ali su posustali u završnici seta i izgubili ga, za šta su se ubrzo iskupili.

Imala je ekipa i veliku podršku iseljenika, navijači su još jednom napravili domaćinsku atmosferu "orlovima", a ovaj put razlika od četiri poena nije izgubljena. U završnici su pri 24:22 Lisinac i Katić u bloku zaustavilli Tomasa Edgara, pa su bili uzaludni pokušaji da se nešto promeni neopravdani čelendžom.

Često se selektor Australije Roberto Santili prepirao sa sudijama, zbog toga je u trećem setu dobio i crveni karton, a nervozu je preneo i na ekipu. Zahvaljujući tome, set se pretvorio u simultanku Srbije, o čemu govori rezultat (25:13).

Ipak, početak novog seta doneo je ravnopravnost, a domaćini su silno želeli pobedu kako bi ostali u elitnom rangu Svetske lige, u čemu su na kraju uspeli, pošto su u završnici petog seta uz odlično funkcionisanje bloka došli do konačnog preokreta. Zahvaljujući tome, bez elitnog ranga su ostali Rusi, aktuelni olimpijski i evropski šampioni.

U selekiciji Srbije istakao se Nikola Kovačević sa 18 poena, dok je Saša Starović zabeležio 16. Australiju je predvodio Tomas Edgar sa 21 poenom, a Pol Senderson ga je pratio sa 18.

Utakmice nisu imale rezultatski značaj za "orlove", pošto je Srbija nakon poraza Italije u Brazilu i definitivno obezbedila drugo mesto u grupi, a od ranije i plasman na finalni turnir, koji će se od 15. do 19. jula odigrati u Rio de Žaneiru. "Orlovi" će biti u grupi sa Italijom i drugoplasiranom reprezentacijom iz B grupe (SAD, Poljska, Iran).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.