Šajkače, harmonika i rapsodija Grbićeve ekipe na gostovanju Australiji

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šajkače, harmonika i rapsodija Grbićeve ekipe na gostovanju Australiji

Iako se već kvalifikovala na završni turnir Svetske lige i iako je 18 časova putovala avionom do Australije, naša muška odbojkaška reprezentacija odlično je odigrala protiv domaće selekcije u prvom meču poslednjeg kola ovog takmičenja, savladavši u Melburnu "kengure" sa 3:1, po setovima 25:22, 25:21, 29:31, 25:18.

Odličan utisak ostavili su srpski odbojkaši u ovom duelu, tokom kog su imali izvanrednu podršku sa tribina. Bilo je tu nekoliko stotina naših iseljenika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila je i jedna harmonika, ali i devojka sa šajkačom i kokardom, no najvažnije - bilo je dobre igre na terenu i dobre atmosfere u publici.

Selektor Nikola Grbić je rešio da meč otvori postavu u kojoj je Aleksa Brđović igrao na mestu tehničara, tu su bila i dvojica Kovačevića, Nikola i Uroš, korektor Saša Starović, te Aleksandar Okolić i Srećko Lisinac, uz libera Nevena Majstorovića.

Oni su očas posla preokrenuli rano vođstvo Australijanaca i, uz izvanrednu borbenost u fazi odbrane, dobili uvodnu deonicu, a zatim je zadatak postao nešto teži. Morali su naši odbojkaši da preokreću 2:6 u drugom setu, a uradili su to serijom 12:6, da bi kapiten Nikola Kovačević asom završio i taj deo priče, za vođstvo od 2:0 i pored toga što je domaćin za nijansu bio uspešniji u blokovima (8:6 do trećeg seta, ali je i pravio više grešaka, 20:16).

U trećem segmentu utakmice, rivali su se držali skoro pa ujednačeno do pred drugi obavezni predah, posle čega je Australija napravila četiri poena razlike, da bi serijom 6:2 Srbija stigla do 21:21. Ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj su naši odbojkaši naterali rivala da greškama pruži šanse za tri meč lopte, četvrtu su izgradile naša odbrana i smeč Nikola Kovačevića, ali je propuštena i ona, i peta usled ne baš sjajnih servisa, što su domaćini iskoristili da preokrenu rezultat i osvoje tu deonicu.

To kao da je razljutilo Grbićeve izabranike, koji su zaigrali skoro u transu u četvrtom setu. Uz bučnu podršku sa tribina i majstorije kako na mreži, tako i u fazi odbrane, za samo 23 minuta rešili su taj set u svoju korist sa 25:18 i odličnim potezom Uroša Kovačevića došli do trijumfa pred nedeljni susret sa istim rivalom. On je na programu od 8 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, uz direktne prenose na RTS i TV Arena Sport.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši Srbije sigurni u Australiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2015

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije popbedila je danas na gostovanju selekciju Australije sa 3:1 (25:22, 25:21, 29:31, 25:18) u prvoj utakmici poslednjeg vikenda Svetske lige...Meč u Južnoj Vantirni, nedaleko od Melburna, nije imao rezultatski značaj, pošto je Srbija još ranije obezbedila drugo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.