Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 11:33

Obračun Staforda i Brejdija u epicentru, Čikago i Majami bez startnih kvoterbekova, Rejdersi su hit prvenstva

Treći vikend NFL šampionata donosi pregršt derbija, ali najzanimljivije će biti u Los Anđelesu gde će prvi put u karijeri igrati legendarni kvoterbek šampionske Tampe

Treći vikend NFL šampionata počeo je očekivanom pobedom Karoline u Hjustonu (24:9), a danas su na programu 14 mečeva. Epicentar uzbuđenje biće na velelepnom Sofaj stadionu u Los Anđelesu (22.25). Na noge odličnim Remsima stiže šampionski sastav Tampa Beja, nakrcan zvezdama, predvođen legendarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kvoterbekom Tomom Brejdijem. Zanimljivost ovog duela je da će ovo biti prvi meč sedmostrukog osvajač trofaj Vins Lombardija u "gradu anđela".

Remsi i Bakanirsi su među kandidatima za ulazak u Superboul u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji (NFC). Domaćin je „prodisao“ dolaskom novog kvoterbeka, iskusnog Metjua Staforda koji je početkom godine stigao u trejdu iz Detroita u zamenu za Džereda Gofa. Oba tima imaju skor 2-0.

22.25: (2,20) Los Anđeles Rems (13,0) Tampa Bej Bakanirs (1,80)

Bakanirsi su na papiru najjači tim lige, pršti od zvezda u svakoj liniji tima. Za razliku od prošle sezone kada je na startu šampionata napad „kašljucao“, sada je to paklena ofanziva koja je u prva dva kola postizala skoro 40 poena po meču (Dalasu postignuto 31 poen, a Altanti 48). Brejdi igra fantastično. Iako je još rano, mogao bi opet do laskave nagrade MVP. Bacio je čak devet tačdaun pasova, ima i dva presečene lopte. Pakleni napad sa risiverim Majkom Evansom, Krisom Gadvinom i Antoniom Braunom, taj ednovi Robom Gronkovskim i O Džej Hauardom, uz solidne raning bekove Leonarda Forneta i Ronalda Džonsa, sjajnu ofanzivnu liniju koja odlično štiti Brejdija, izgleda zastašujuće.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TAMPA BEJ DA ODBRANI TITULU JE 5,50.

Defanziva Tampe, takođe sa mnogo zvezda, zasad nije na nivou iz prošlosezonskog plej-ofa, ali tu je napad da uvek da poen više od protivnika. Imaju Remsi jake adute. Pre svega tu je godinama najbolji defanzivac lige, Eron Donald. Dvostruki uzastopni MVP lige. Imaće zadatak sa pozicije tekla da razbije sjajnu ofanzivnu liniju koja je perfektno čuvala Brejdija u prva dva kola novog šampionata. Remsi imaju i najboljeg kornerbeka lige, Džejlena Remzija. On obično "zaključa" najboljeg hvatača. Verovatno će tokom celog meča da bude zadužen da pazi na Majka Evansa, ali ko će da čuva Bruana, Gadvina i fenomenalnog Gronkovskog? Popularni Gronk je prošle sezone tek u plej-ofu počeo da igra na nekadašnjem nivou u Nju Inglandu, a na startu sezone jedan od najbojih tajt endova svih vremema već ima tri tačdauna. Brejdi veruje u prijatelja koga je proteklog leta nagovorio da se vrati iz penzije i pomogne mu da teroriše odbrane i u dresu tima s Floride.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Bakanirsi žele da se osvete Remsima za poraz prošle godine na Floridi. Očekuje se spektakl pred prepunim stadionom u Inglvudu, a malu prednost dajemo Bakanirsima. Zlatno pravilo kada su u pitanju kladioci glasi: "Ne igrajte nikada protiv Toma Brejdija“.

Povrede već uzimaju danak posle samo dve nedelje. Pogotovo je problem sa kvoterbekovima. Majami će tri nedelje da bude bez startnog vođe napada Tua Tagovailoe. Mladog asa Dolfinsa menjće Džejkobi Briset, nekadašnji kvoterbek Nju Inglanda i Indijanapolisa. Pik prve runde drafta, Džastin Filds, imaće prvi start za Čikago na meču u Klivlendu. On menja povređenog Endija Daltona. To bi mogla da bude i dobra stvar za Berse jer je Filds budućnost franšize iz Ilinoisa, a videćemo da li je i sadašnjost.

19.00: (1,30) Klivlend Brauns (15,0) Čikago Brauns (4,00)

Klivlend je ostao bez prvog risivera Džarvisa Lendrija. On će puzirati nekoliko nedelja, ali dobra vest za Braunse da se u tim posle skoro godinu dana od teške povrede kolena vraća Odel Bekam junior. Očekuje se lagana pobeda tima iz Ohaja, koji će i danas (19.00) da se osloni na igru tračnjem. Ima Klivlend najbolji tandem raning bekaova u ligi, Nika Čaba i Karima Hanta.

Bafalo se probudio posle poraza od Pitsburga i prošle nedelje ponizio Dolfinse u Majamiju (35:0). U grad u državi Njujork stiže solidni Vašington (19.00). Tejlor Hajniki je prošle nedelje protiv Džajantsa stigao do prve pobede u karijeri kao startni kvoterbek. On menja teško povređenog Rajana Ficpatrika. Domaćin je napravio već kiks na svom terenu, teško će Džoš Alen i drugovi opet da pokleknu, pa verujemo u lagani trijumf Bilsa.

Baltimor na krilima velike pobede protiv Kanzasa (36:35) ide na noge slabašnog Detroitu. Problem za Rejvense je očajna kadrovska situacija. Prva zvezda tima, kvoterek Lamar Džekson je bio bolsetan protekle nedelje, ali se očekuje da, ipak, predvodi napad svog tima u gradu Forda. Zbog korona virusa odbrana je destkovana. Neće biti Džastina Hjustona, Brendona Vilijamsa, Džastina Madubikea i Džejlena Fergusona, kao i ofanzivnih linijaša Ronija Stenlija i Dereka Volfa. Sreća po Baltimor je da domaćin najgori tim lige, pa bi u ovako desetkovanom sastavu Baltimor morao da slavi protiv tužnih Lajonsa.

19.00: (4,60) Detroit Lajons (15,0) Baltimor Rejvens (1,25)

Hit početka šampionata je Las Vegas Rejdersi. Četa legendarnog Džona "Čakija" Grudena igra fenomenalno. Pobeđeni su Pitsburg i Balitmor, a sada na svom terenu stiže Majami bez Tue (22.05). Kvoterbek domaćeg tima Derik Kar predvodi ligu sa osvojenim jardima. Bacio je više od 800 u prva dva meča i pokazao da je lider tima. Odbrana Razbojnika je ove sezone prijatno iznenađenje, za razliku od prethodnih, kada je bila je dna od najgorih u ligi. Dominiraju Maks Krozbi i novajlije iz Balitmora i Sijetla Janik Ngaku i Ki Džej Rajt.

22.05: (1,55) Las Vegas Rejders (14,0) Majami Dolfins (2,70)

Njujork Džajantsi jure prvi trijufmu sezoni protiv tužne Atlante (19.00), dok se zanimljiv meč očekuje u Bostonu gde na noge Nju Inglandu stiže nepredvidi Nju Orleans (19.00). Pitsburg će protiv Sinsinatija igrati bez defanzivnog asa, najplaćenijeg odbrambenog igrača lige Ti Džej Vota. Iako rovit, napad Indijanapolis Koltsa u Nešvilu protiv Indijanapolisa predvodiće Karosn Venc.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KANZAS SITI DA IGRA U TREĆEM UZASTOPNOM SUPERBOULU JE 3,00.

Posle poraza u Baltimoru, Kanzas sa Patrikom Mahomsem je željan povratka u pobednički ritam, a na bučni Erouhed danas (19.00) stiže divizijski rival Los Anđels Čardžers. Očekuje se motivsini domaćini, pa se crno piše Džastinu Herbertu i kompaniji. Porblem za goste je povreda najboljeg defanzivca Džoa Bose. On je pod znakom pitanja za meč trećeg kola.

NFL – 3. KOLO

Petak

Hjuston Teksans - Karolina Panters 9:24 (0:7, 6:0, 0:7, 3:10)

Nedelja

19.00: (1,40) Bafalo Bils (14,0) Vašington Futbol tim (3,35)

19.00: (1,30) Klivlend Brauns (15,0) Čikago Brauns (4,00)

19.00: (4,60) Detroit Lajons (15,0) Baltimor Rejvens (1,25)

19.00: (4,60) Džeksonvil Džeguars (15,0) Arizona Kardinals (1,25)

19.00: (1,40) Kanzas Siti Čifs (14,0) Los Anđeles Čardžers (3,35)

19.00: (1,70) Nju Ingland Petriots (13,0) Nju Orleans Sejnts (2,40)

19.00: (1,70) Njujork Džajants (13,0) Atlanta Falkons (2,40)

19.00: (1,70) Pitsburg Stilers (13,0) Sinsinati Bengals (2,40)

19.00: (1,55) Tenesi Tajtens (14,0) Indijanapolis Kolts (2,70)

22.05: (1,20) Denver Bronkos (15,0) Njujork Džets (5,40)

22.05: (1,55) Las Vegas Rejders (14,0) Majami Dolfins (2,70)

22.25: (2,20) Los Anđeles Rems (13,0) Tampa Bej Bakanirs (1,80)

22.25: (2,40) Minesota Vajkings (13,0) Tampa Bej Bakanirs (1,70)

Ponedeljak

02.20: (1,60) San Francisko Fortinajners (14,0) Grin Bej Pekers (2,55)

Utorak

02.15: (1,60) Dalas Kaubojs (14,0) Filadelfija Igls (2,55)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.