Obeležen Dan MOK-a, predstavljen tim Srbije za Mediteranske igre

Izvor: Blic, 10.Jun.2013, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan MOK-a, predstavljen tim Srbije za Mediteranske igre

Na trim stazi na Košutnjaku po 19. put je obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta i ujedno predstavljen Tim Srbije koji će je predstavljati na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Poruku predsednika MOK Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana ove godine pročitao je atletičar Asmir Kolašinac, aktuelni šampion Evrope u bacanju kugle.

"Ovaj dan je nešto više od godišnjeg obeležavanja rođenja modernog olimpijskog pokreta. To je proslava koja privlači učesnike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez obzira na uzrast, pol ili sportske sposobnosti. To je dan koji donosi olimpijske vrednosti i radost sporta zajednicama širom sveta", poručio je Rod.

Na ovogodišnjem Olimpijskom danu učestvovali su i sportisti koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Mediteranskim igrama u Mersinu.

Oni su se družili i slikali sa posetiocima i demonstrirali svoje sportove, čemu su se najviše obradovali najmlađi. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poželeo je sportistima sreću na Mediteranskim igrama.

"Sport je sada, više nego ikada deo razvoja svakog društva i fizička aktivnost, svakom čoveku je osnov za zdravo telo i zdrav duh", rekao je Divac i pozvao decu i roditelje koji su bili na Košutnjaku da se bave sportom.

Tradicionalno su održane trke za decu na 200 i na 400 metara, trka zadovoljstva na 3600 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca i štafetna-sponzorska trka.

Olimpijskom danu prisustvovao je i beloglavi sup Srećko, maskota olimpijskog tima Srbije, koji je zajedno sa sportistima učestvovao u demonstraciji njihovih sportova i slikao se sa najmlađim učesnicima, kaže se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.