OKS obeležio rođendan MOK-a i predstavio tim za Mersin

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Jun.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS obeležio rođendan MOK-a i predstavio tim za Mersin

Olimpijski komitet Srbije (OKS), obeležio je na Trim stazi na Košutnjaku 119. rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i predstavio srpski tim za Mediteranske igre u turskom Mersinu.
(FOTO: OKS)
Poruku predsednika MOK-a Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana pročitao je atletičar Asmir Kolašinac, aktuelni dvoranski šampion Evrope u bacanju kugle.
Ovaj dan je nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << više od godišnjeg obeležavanja rođenja modernog olimpijskog pokreta. To je proslava koja privlači učesnike, bez obzira na uzrast, pol ili sportske sposobnosti. To je dan koji donosi olimpijske vrednosti i radost sporta zajednicama širom sveta – kaže se u Rogovoj poruci.
Predsednik OKS Vlade Divac poželeo je srpskim sportistima puno sreće na Mediteranskim igrama:
Trke kojima prisustvujemo podsećaju nas da je sport, danas, više nego ikada deo razvoja svakog društva i da je fizička aktivnost, svakom čoveku osnov za zdravo telo i to je jednako važno, zdrav duh. Porodica je stub svakog društva i iz tog razloga posebno mi je drago što vidim veliki broj naših najmlađih sugrađana, koji su došli sa roditeljima i pridružili nam se na ovaj dan. Družite se, bavite se fizičkom aktivnošću, uživajte u prirodi, ali je i čuvajte –, poručio je Divac.
Tradicionalno su održane trke za decu na 200 i na 400 metara, trka zadovoljstva na 3. 600 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca i štafetna – sponzorska trka.
Već tradicionalno generalni sponzor Olimpijskog dana, kompanija Mekdonalds Srbija, obezbedila je za učesnike majice, osveženje, a kao i prethodnih godina, svim učesnicima trka dodeljene su diplome MOK-a.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Divac i Kolašinac otvorili "Olimpijski dan trčanja" u Košutnjaku

Izvor: DobreVesti.rs, 09.Jun.2013

BEOGRAD - Vlade Divac predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Asmir Kolašinac proslavljeni atletičar otvorili su „Olimpijski dan trčanja“ u Košutnjaku u Beogradu kojim se po tradiciji obeležava dan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) 23. jun. Generalni sponzor manifestacije je „Mekdonalds“...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Olimpijski dan: Tim Color Press Grupe trčao štafetnu trku na Košutnjaku!

Izvor: Svet, 10.Jun.2013, 11:24

Olimpijski komitet Srbije i ove godine tradicionalno je obeležio rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta. 117. rođendan MOK-a obeležen je manifestacijom Olimpijski dan koji se održao na Košutnjaku na trim stazi. Olimpijski dan je promovisao univerzalne olimpijske vrednosti, kao što su zdrav...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.