Obeležen rođendan MOK-a

Izvor: RTS, 09.Jun.2013, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen rođendan MOK-a

Olimpijski komitet Srbije, obeležio je na Trim stazi na Košutnjaku 119. rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta i predstavio srpski tim za Mediteranske igre u turskom Mersinu, kojima je predsednik OKS Divac poželeo puno sreće i uspeha.

Poruku predsednika MOK-a Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana pročitao je atletičar Asmir Kolašinac, aktuelni dvoranski šampion Evrope u bacanju kugle.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ovaj dan je nešto više od godišnjeg obeležavanja rođenja modernog olimpijskog pokreta. To je proslava koja privlači učesnike, bez obzira na uzrast, pol ili sportske sposobnosti. To je dan koji donosi olimpijske vrednosti i radost sporta zajednicama širom sveta", kaže se u Rogovoj poruci.

Predsednik OKS Vlade Divac poželeo je srpskim sportistima puno sreće na Mediteranskim igrama:

"Trke kojima prisustvujemo podsećaju nas da je sport, danas, više nego ikada deo razvoja svakog društva i da je fizička aktivnost, svakom čoveku osnov za zdravo telo i što je jednako važno, zdrav duh. Porodica je stub svakog društva i iz tog razloga posebno mi je drago što vidim veliki broj naših najmlađih sugrađana, koji su došli sa roditeljima i pridružili nam se na ovaj dan. Družite se, bavite se fizičkom aktivnošću, uživajte u prirodi, ali je i čuvajte", poručio je Divac.

Tradicionalno su održane trke za decu na 200 i na 400 metara, trka zadovoljstva na 3. 600 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca i štafetna - sponzorska trka.

Već tradicionalno generalni sponzor Olimpijskog dana, kompanija McDonald's Srbija, obezbedila je za učesnike majice, osveženje, a kao i prethodnih godina, svim učesnicima trka dodeljene su diplome MOK-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obeležen Dan MOK-a, predstavljen tim Srbije za Mediteranske igre

Izvor: Blic, 10.Jun.2013, 00:47

Na trim stazi na Košutnjaku po 19. put je obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta i ujedno predstavljen Tim Srbije koji će je predstavljati na Mediteranskim igrama u Mersinu...Poruku predsednika MOK Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana ove godine pročitao je atletičar Asmir Kolašinac,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.