OVO JE DOM SVETACA: Pogledajte velelepni stadion na kojem će Zvezda odmeriti sa PSŽ-om (FOTO PRIČA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE DOM SVETACA: Pogledajte velelepni stadion na kojem će Zvezda odmeriti sa PSŽ-om (FOTO PRIČA)

Utakmica će početi u sredu u 18.55.

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće u sredu (18.55) utakmicu drugog kola Lige šampiona, a domaćin će im biti prvak Francuske, Pari Sen Žermen. Meč će biti odigran na stadionu "Park prinčeva", otvorenom 1972. godine. Kapacitet ovog zdanja, koji je u komšiluku kompleksa teniskih terena na kojima se organizuje Rolan Garos, trenutno je 47.929 gledalaca. Prema planovima vlasnika Svetaca, broj mesta će u narednim godinama biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povećan na 60.000, a na ovom stadionu (zvanično u vlasništvu Grada Pariza) planirani su i događaji na Letnjim Olimpijskim igrama 2024. godine.

Do izgradnje "Stadiona Francuska" bio je prvi izbor za utakmice fudbalske i ragbi reprezentacije. Postoje četiri tribine, Fransis Boreli, Pariz, Otei i Bulonj. Poslednje dve pomenute su mesto okupljanja organizovane grupe navijača, Bulonj bojsa.

U nastavku možete i da pogledate više fotografija velelepnog zdanja.

Podsetite se i kako izgleda "Red Bul Arena" u Salcburgu, i to na OVOM linku.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na instagram profilu portala SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.