Nula Zvezde u revanšu na Marakani, daleko je Evropa (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Avg.2013, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nula Zvezde u revanšu na Marakani, daleko je Evropa (FOTO)

Crvena zvezda – Černomorec 0:0
Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: oko 40.000. Sudija: Artur Soareš (Portugalija). Prvi meč: 1:3.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Savićević, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović. Klupa: Vesić, Nenadić, Krneta, Mirić, Milunović, Kasalica, Mihajlović.
ČERNOMOREC: Bezotosni, Kutas, Berger, Fontaneljo, Anderson Mineiro, K. Kovaljčuk, Samodin, Đa Đeđe, Rijera, Bobko, Antonov. Trener: Roman Grigorčuk. Klupa: Past, P. Kovaljčuk, Vanđeli, Prijomov, Zubejko, Valejev, Didenko.
(FOTO: N. Negovanović)
Izjavljivali su i posle poraza u Odesi fudbaleri Crvene zvezde da „Černomorec nije ništa posebno”, ponovili su to i pre revanša na Marakani. Uzdali su se u pomoć Delija i pakao na tribinama, ali bilo je potrebno i da oni na terenu makar nešto urade.
Bila su im potrebna dva pogotka, bez primljenog, ali su mreže ostale netaknute. A bilo je šansi na obe strane. Pamtiće se ona Zvezdina u 45. minutu, kad je Milijašev udarac sa bele tačke skinuo Bezotosni! Ispostavilo se da su se na tome i završile nade Crvene zvezde, iako je ostalo da se igra još 45 minuta.
Crveno-beli su završili evropsku sezonu, kako se to popularno kaže, u „sezoni kupanja”, ceduljica sa imenom nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta neće se naći pored Partizana i Vojvodine na žrebu za plej-of rundu Lige Evrope u petak u Nionu. Budimo realni, kako je igrala Zvezda i nije zaslužila više od ovoga!
Tok meča:
0` Ispred Marakane sat ipo pre početka utakmice ogromna gužva. Navijači koji još nisu nabavili ulaznice pohrilili su na blagajne, bez sumnje na stadionu Crvene zvezde će biti paklena atmosfera.
Delije polako zauzimaju svoja mesta, a na tribinama je i mala grupica navijača Černomoreca. Na atletskoj stazi su se pojavili i Peruanac Arauho i Liberijac Omega, koji nisu u konkurenciji za ovaj meč.
U startnoj postavi Crvene Zvezde jedno iznenađenje, umesto Filipa Kasalice prednost je dobio Slovenac Nejc Pečnik! Na mestu štopera je novajlija Novak Martinović, dok je Krneta ostao na klupi.
U redovima Černomoreca u startnih 11 nema Gaja i Santane, njih dvojicu će menjati Anderson Mineiro i Samodin.
5` Ništa zanimljivo se nije desilo u prvih pet minuta meča, oba tima igraju prilično oprezno.
6` Kakva šansa za Zvezdu! Filip Mladenović je maestralno proigrao Pečnika, ostavio ga u situaciji „jedan na jedan” sa golmanom Černomoreca, ali je Slovenac oklevao, a potom i šutirao iz teške pozicije. Pogodio je spoljni deo mreže.
10` Solidna akcija Zvezde, Mladenović je dodao do Milijaša, a ovaj je oprobao udarac sa 22-23 metara, ali je bio neprecizan.
12` Prvi udarac ka golu Bajkovića, iz velike udaljenosti je pokušao Bobko, ali nije bilo nikakve opasnosti po Zvezdu.
14` Au, kako su „ispali” igrači Crvene zvezde. Najpre Pečnik u dve situacije, a potom i čitava odbrana crveno-belih. Lopta je došla do Antonova, koji je imao fantastičnu priliku, možda i bolju nego da je šutirao jedanaesterac. Na sreću, napadač Černomoreca je promašio, u situaciji u kojoj je Bajković bio nemoćan!
17` Fantastična akcija Crvene zvezde! Mladenović je sjajno prošao po levoj strani, uputio centaršut, Dauda je glavom još bolje spustio loptu Ninkoviću na zicer, a ovaj je iz punog trka šutirao u golmana Bezonosnog.
18` Još jedna sjajna akcija i asistencija Daude, ovoga puta ka Vešoviću. Ipak, crnogorski reprezentativac je iz veoma izgledne pozicije očajno šutirao, pravo u golmana Černomoreca.
24` Vrlo dobar centaršut Milijaša iz kornera sa leve strane, loptu je glavom zahvatio Martinović, ali je šutirao preko gola. Uz to sudario se i sa protivničkim defanzivcem i lakše se povredio.
28` Čekao je Černomorec svoju šansu i dočekao. Držali su nešto duže loptu, potom je centrirao Samodin, a na loptu je natrčao Rijera i promašio.
30` Ninković i Savićević su razmenili dupli pas, mlađi prvotimac Zvezde je asistirao starijem, ali je potom nekadašnji reprezentativac Srbije slabo zahvatio loptu, pa nije bilo opasnosti po Ukrajince.
33` Slobodan udarac za Černomorec je skrivio Kovačević na Đa Đeđeu. Pokušali su Ukrajinci da izvedu uigranu kombinaciju, ali su načinili prekršaj u Zvezdinom šesnaestercu.
35` Prvi žuti karton na meču, zaradio ga je iskusni Novak Martinović.
36` Još jedna prilika za Černomorec, posle slabe intervencije Zvezdine odbrane. Lopta je došla do Andersona Mineira, koji je sa 13 metara šutirao visoko preko gola Bajkovića.
40` Na povredu se požalio i Filip Mladenović, kojem se ukazuje pomoć van terena.
45` Pečnik je doturio loptu Ninkoviću, na njega je na ivici šesnaesterca naleteo Kutas i oborio ga. Jedanaesterac za Zvezdu i žuti karton za igrača Černomoreca. Loptu je uzeo Milijaš šutirao je u levu stranu golmana Bezotosnog, koji je sjajno odbranio udarac kapitena Zvezde s bele tačke!
45+2` Sa tribina se zaorilo „Milijaš napolje”, a igrali su salvama zvižduka ispraćeni u svlačionicu.
Drugo poluvreme:
46` Jedna izmena u Crvenoj zvezdi, u svlačionici je ostao Milijaš, umesto njega na terenu je Filip Kasalica.
49` Santana je sa leve strane uputio centaršut ka Samodinu, ovaj je iz teške pozicije šutirao glavom, pravo u Bajkovića.
58` Iznenada se ukazala šansa Zvezdi, posle loše intervencije odbrane gostiju. Ipak, uspeo je najpre Bezotosni da izboksuje loptu, a potom je izbio Berger.
60` Anderson Mineiro je ubacio loptu sa 40 metara iz slobodnog udarca, Fontaneljo je nadskočio vrlo lošeg Vešovića, ali nije pogodio gol iz teške pozicije.
64` Bez većih uzbuđenja na terenu, na severnoj tribini bakljada navijača Crvene zvezde. I verovatno
65` Koliko je samo sebičan Nejc Pečnik. Odlično je Slovenac driblao, ali su Ukrajinci za trenutak osvojili loptu. Nekako je do nje došao Savićević, a na nju je natrčao Slovenac i očajno šutirao iz prve.
66` Slobodan udarac za Zvezdu posle prekršaja na Kasalici. Loptu je iskosa sa leve strane uzeo Mladenović i bio je za malo neprecizan.
67` Druga izmena u Zvezdi, umesto Daude na terenu je Stefan Mihajlović.
69` Prva izmena u Černomorecu, van terena je sjajni Frank Đa Đeđe, na terenu je Prijomov.
75` Žuti karton za Vešovića, koji je sa leđa za dres povukao Andersona Mineira.
75` Posle dugo vremena udarac ka golu Černomoreca, oprobao je šut Savićević sa nekih 35 metara, ali je Bezotosni bio vrlo siguran.
78` Poslednja izmena Slaviše Stojanovića, u igri je Luka Milunović, van terena mladi Vukan Savićević.
80` Promena kod Ukrajinaca, izašao je Samodin, na terenu je Didenko.
81` Nije imao Zvezdin štoper Martinović boljih rešenja, nisu mu se otvarali saigrači, pa je oprobao udarac sa 35 metara. Iako je lopta otišla daleko od gola Černomoreca, dobio je aplauze navijača.
82` Nije imala Zvezda sreće! Pečnik je ubacio loptu ka Milunoviću, koji se nije najbolje snašao, potom je lopta došla do Mihajlovića, koji je pokušao, pa i Kasalica. Izdržali su i to Ukrajinci, a potom se lopta odbila do Ninkovića, koji je bio u idealnoj poziciji, ali je njegov udarac sa deset metara izblokiran!
88` Treća izmena kod Černomoreca, inače poslednja na meču, Rijeru je zamenio Zubenko.
90` Igraće se četiri minuta nadoknade.
90+4` Poslednja prilika na meču. Očajno je korner izveo Mladenović. Odmah potom sudija Artur Soareš je odsvirao kraj.
Kraj.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maestralna Vojvodina ponizila Bursu u Turskoj za plasman u plej-of za LE (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Avg.2013

Bursa – Vojvodina 0:3 (0:2), prvi meč 2:2. . Strelac: Oumaru u 10. minutu, 0:2 – Vranješ u 30. minutu, 0:3 – Kaluđerović u 83. minutu.. Stadion: „Bursa Ataturk”. Gledalaca: 25.000. Sudija: Havijer Estrada (Španija). Prvi meč: 2:2.. BURSA: Frej, Siveli, Taivo, Ozbajrakli, Ozturk, Činaz...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Zvezda se oprostila od Evrope

Izvor: B92, 08.Avg.2013

Fudbaleri Crvene zvezde ispali su od Černomoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope...Posle poraza 3:1 u Odesi, crveno-beli su na pred skoro 40 hiljada gledalaca 'Marakani' odigrali bez golova sa Ukrajincima...Zvezda je najveću šansu propustila u 45. minutu, kada je kapiten Nenad Milijaš...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.