Novo pravilo u FA Kupu, najboljih osam će imati nove mogućnosti

Izvor: Sportske.net, 27.Jul.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo pravilo u FA Kupu, najboljih osam će imati nove mogućnosti

Klubovi koji budu stigli do četvrtfinala Emirejts FA Kupa imaće mogućnost koja nije viđena u Engleskoj do sada.

Naime, u narednoj sezoni će se u ovom takmičenju od četvrtfinalne faze uvesti i mogućnost četvrte izmene, ali samo u produžecima.

Ovo će biti test za neke buduće dane, a treneri timova koji budu izborili plasaman u šestu fazu (1/4 finale) imaće mogućnost i četvrte promene, ukoliko nakon regularnog dela ne bude bilo pobednika.

Ovo pravilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je prvi put korišćeno na Kopa Amerika Sentenariju, ali svaka utakmica do finala je okončana u 90 minuta, te nije bilo mogućnosti da se ovo pravilo i upotrebi.

U finalu između Argentine i Čilea su se igrali produžeci, ali nijedan od trenera nije iskoristio mogućnost četvrte izmene.



"Emirejts FA Kup je pozant po svojoj istorji i tradiciji, ali kao upravno telo, važno je da FA nastavi da pronalazi načine kako da takmičenje koje gledaju milioni fanova širom sveta učini što dramatičnijim i spektakularnijim
", izjavio je izvršni direktor FA-a Martin Glen.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.