Novicki u društvu Brajanta i Minga VIDEO

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki u društvu Brajanta i Minga VIDEO

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki imenovan je za predsednika Igračke komisije Centralnog odbora FIBA.

Novicki je ovim imenovanjem postao 25. član tog odbora, a tek treći globalni ambasador FIBA, posle Jao Minga i Kobija Brajanta.

"Čast mi je što sam dobio ovu priliku i radujem se što ču moći da zastupam igrače unutar FIBA, što ću biti njihov glas stolom za kojim se donose odluke", rekao je Novicki.

On je dodao da želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi zajedno sa aktivnim i penzionisanim igračima kako bi osigurao da se njihovo mišljenje čuje, a sve u cilju daljeg razvoja košarke.

Nemac je 2002. vodio svoju reprezentaciju do najboljeg učinka ikada na Mundobasketu, kada je osvojio bronzanu medalju. Bio je MVP turnira i najbolji strelac, sa 24 poena u proseku.

Tri godine kasnije Novicki je zablistao i na FIBA Evrobasketu, kada je odveo Nemce u finale u kojem su poraženi od Grčke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.