Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 12:46

Novi trener oživeo Makedoniju Đorče Petrov, može li Škendija da padne posle 13 godina?

Skopski tim je dobro prihvatio smenu na klupi, ima četiri kola zaredom bez poraza, a sada sledi duel sa šampionom (nedelja, 13)

„Lavovi” su sredinom oktobra promenili Aleksandra Tanevskog, na njegovo mesto postavili njegovog pomoćnika Muarema Bajramija i to se pokazalo kao pun pogodak. Četiri meča zaredom ne znaju za poraz, a sada sledi meč protiv šampiona Makedonije, Škendije (13:00 časova).

Kada igra kod kuće, Makedonija ĐP je uvek nezgodna. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << To je na svojoj koži osetio i aktuelni lider Škupi, koji je pre dva kola izgubio na stadionu ovog protivnika (2:1). Prethodno je Bajrami uspeo da osvoji bod sa nezgodnom Strugom (1:1), dok je na gostovanju Makedonija ĐP pobedila Skoplje (1:2) i Pelister (0:2).

13.00: (3,80) Makedonija ĐP (3,35) Škendija (1,92)

Novi trener do sada nije gubio, svim rivalima je u prethodna tri kola dao dva gola, tako da je izvesno da Škendiju čeka težak zadatak. Klub iz Tetova koji je prošle godine osvojio titulu ne blista ove sezone, iako su ga vodila dva trenera. Njegove poslednje dve pobede su minimalne, obe kod kuće protiv Bregalnice (1:0) i Renove (1:0).

Makedonija ĐP ima drugu najlošiju odbranu u ligi sa 26 primljenih golova i ona sada će biti na velikom ispitu. U četiri od poslednjih pet mečeva đorčeski „lavovi” su primili po jedan gol. Glavni aduti Škendije na ovom meču biće centarfor Sidrit Guri iz Albanije i krilo koje igra u dobroj formi, povremeni makedonski reprezentativac Ljupčo Doriev.

Prepoznatljiva formacija tetovskog kluba je 4-3-3, a novi trener Bruno Akrapović želi da se njegov tim poigrava loptom i da „iritira“ protivnika. U prethodnim kolima ta igra su u nekoliko navrata bila „mač sa dve oštrice” – Škendija je gubila lopte u opasnoj zoni zbog prevelike kombinacije i zbog to primila par golova.

Ono što je definitivno protiv Makedonije pred ovaj meč je tradicija. Verovali ili ne, ona nije pobedila Škendiju na svom terenu od 2008. godine! Preciznije, ukupno jedanaest utakmica zaredom. Na kontu crveno-crnih je šest pobeda, a pet mečeva je odigrano nerešeno. Ne verujemo da bilo koji drugi klub ima takav skor sa Makedonijom, koja važi za domaći tim i veoma tvrd orah pred svojom publikom. Prvi ovosezonski obračun u Tetovu pripao je Škendiji sa ubedljivih 4:0.

U ostalim utakmicama u makedonskom fudbalu zadnji Pelister igra domaći meč „biti ili ne biti“ sa Skopljem, Bregalnica dočekuje Borec kao favorita, Škupi će traziti revanš ekipi koja mu je nanela prvi poraz ove sezone, to je Struga, dok će se u Kavadarcima sastati Tikveš i Rabotnički.

(PIŠE: Martin TANASKOVSKI)

MAKEDONIJA 1 – 15. KOLO

Subota

Renova – Akademija Pandev 1:2 (0:1)

/Selmani 90+3 – Usman 42, Mirčevski 77/

Nedelja

13.00: (1,40) Bregalnica (4,20) Borec (7,75)

13.00: (3,80) Makedonija ĐP (3,35) Škendija (1,92)

13.00: (2,60) Pelister (2,85) Skoplje (2,90)

13.00: (1,70) Škupi (3,40) Struga (5,00)

13.00: (2,80) Tikveš (2,95) Rabotnički (2,60)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.