Novi trener Vojvodine: Da je lako ne bih bio ovde

Izvor: Mondo, 10.Apr.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trener Vojvodine: Da je lako ne bih bio ovde

Vojvodina predstavila novog trenera, ŠESTOG ove sezone. Aleksandar Veselinović, sa istog mesta gde je bio pre godinu dana, poručuje: "Život piše romane".

Foto: MN Press Aleksandar Veselinović

Šesti trener prvog tima FK Vojvodina ove sezone!

Posle Radoslava Bataka, Nenada Vanića, Vladimira Buača, Zorana Vasijevića i Ilije Stolica, na klupu "lala" seo je Aleksandar Veselinović, dosadašnji strateg subotičkog Spartaka.

"Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svi da se manemo velikih reči i da budemo svesni ozbiljnosti pozicije, situacije i trenutka. Neću da budem nimalo neozbiljan ako kažem da niko od nas ne pamti kad je Vojvodina zauzimala osmu poziciju. Ovo prvenstvo bi u normalnim uslovima bilo već završeno, ali zbog takmičenja i plej-ofa, imamo realne šanse da se domognemo nečega što bi zadovoljilo naše ambicije. Vojvodina od tih šest ekipa ima najnezgodniju situaciju, i težak raspored, ali nema lakog. Da je lako - ja ne bih bio ovde", rekao je Veselinović na zvaničnom predstavljanju u novom-starom klubu.

Veselinović je pre tačno godinu dana takođe bio imenovan za trenera Vojvodine, kada je preuzeo tim od Dragana Ivanovića, ali je njegov mandat trajao svega 18 dana. Sada je potpisao ugovor do juna 2020. godine.

SARADNICI U STRUČNOM ŠTABU

"Teško je napraviti stručni štab u jeku sezone, jer svi imaju ugovore. U stručnom štabu će biti Goran Šaula, Saša Janković, danas će se finalizirati i razgovori sa Spasojem Jelačićem. I Dušan Đorđević iz Beograda. Vodimo još pregovore za trenera golmana, verujem i da ćemo to uskoro rešiti".

"Idemo korak po korak i videćemo koliko će nam to doneti. Iskrena zahvalnost čelnicima Vojvodine, posebno Dušanu Vlaoviću na upornosti i korektnom razgovoru, takođe i Jevtiću. Nisam ni sanjao da ću biti ovde posle godinu dana, ali život piše romane".

Kaže da nema nikakvu obavezu osim jedne:

"Nemam nijednu drugu obavezu nego da se pogledam u ogledalo i kažem da sam uradio maksimum. Svi ćemo uraditi sve u našoj moći kako bi nama bilo bolje".

Poznaje tim Vojvodine, sa pojedinim igračima, poput Radovanovića je sarađivao u Spartaku.

"Mnoge od tih igrača poznajem iz prošlog perioda, bili su veoma motivisani... Atmosfera je bila veoma pozitivna".

Veselinović ističe da voli izazove i da to odgovara njegovom karakteru.

"Za moj karakter je interesantno da volim izazove, rizike, znam da su mnogi treneri odlazili, znam da je rizik. Nekada u životu morate da rizikujete. Poslednji sam koji odustaje od bilo čega i sada sam u obavezi da pričamo o realnosti. Rekao sam da ne pamtim da je Vojvodina na osmoj poziciji, to što je Vojvodina po istoriji i tradiciji - treći klub to je fakt. Sadašnja situacija to ne potvrđuje. Nismo treći nego osmi. Nalazimo se u najneprijatnijoj situaciji, što ne znači da nećemo pokušati sve da to popravimo. Idemo korak po korak. Na osnovu te analize želimo da vidimo gde smo da idemo tamo gde nam je mesto".

Kako će igrati Vojvodina?

"Ne može kao Spartak.  Drugačiji je igrački profil. Imali smo prelazni rok ispred sebe, da selektiramo igrače, Mi sada nemamo vremena da provodimo pripreme i selektiramo ekipu. Moramo da u narednih sedam kola izvučemo maksimum. Pokušaćemo da ubrzamo ekipu i da vidimo koga od mlađih možemo da pružimo šansu", odgovorio je Veselinović.

Rekao je i da je otežavajuća okolnost to što pojedini fudbaleri nisu dugo igrali.

"Biće potreban jedan period da bismo videli gde možemo da napravimo doselekciju. Želimo da igramo u visokom ritmu i atraktivno, bili smo karakteristični po takvoj igri i to je usmerenje koje ćemo tražiti kada budemo tražili neka nova pojačanja".

MONDO INTERVJU: ALEKSANDAR  VESELINOVIĆ

Čelnik Vojvodine Dušan Vlaović rekao je da je Veselinović "u najboljim životnim i fudbalskim godinama" i da se "dokazao u zemlji i u inostranstvu".

"Ubeđeni smo da smo našli veoma kvalitetno, možda i najbolje rešenje, želimo da saradnju sa gospodinom Vesleinovićem nastavimo, ne samo u ovih sedam kola, koji su sedam derbija, nego i u naredne dve godine. Ugovor je potpisan do juna 2020. godine".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.