Novi sukobi u najavi

Izvor: Danas, 14.Jun.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sukobi u najavi

Epilog sukoba između engleskih i ruskih navijača, koji se desio tokom vikenda, ne nazire se još uvek, a naredne utakmice u B grupi koje se igraju u sredu odnosno četvrtak lako mogu biti praćene reprizom nemilih scena. Domaćini sledećih duela biće Lil i Lens, koji su udaljeni samo 25 kilometara, pa mediji već predviđaju nove okršaje huligana.

Meč protiv Velšana, za koji se očekuje veće interesovanje engleskih navijača, odigraće se u Lensu, najmanjem gradu-domaćinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na turniru. Za sada francuske vlasti nameravaju da dozvole ulazak u grad samo navijačima koji imaju karte, dok je ostalima savetovano da se upute ka Lilu, gde će neminovno naići na pristalice ruske reprezentacije koji će dan ranije pratiti utakmicu protiv Slovačke.

U pokušaju da spreče novi navijački okršaj, tokom jučerašnjeg dana javnosti su se obratili Vejn Runi i Roj Hodžson apelujući na gledaoce da smire strasti.

- Kao selektor Engleske, očigledno sam veoma zabrinut zbog pretnje UEFA koja nam visi nad glavom... Stoga apelujem na sve naše navijače da izbegavaju incidente i osiguraju da se ove pretnje ne sprovedu - rekao je Hodžson.

Obraćajući se engleskim fanovima kapiten Engleske Vejn Runi, zahvalio se za podršku protiv Rusa, ali ih i zamolio da budu razumni i nastave mirno da podržavaju igrače.

Francuska policija sprovela je raciju u hotelu gde se nalaze ruski navijači, dok je tužilac u Marseju Bris Roben rekao je da iza nereda stoji 150 huligana, koji su veoma trenirani i spremni za nasilje.

Poginuo navijač S. Irske

Dvadesetčetvorogodišnji navijač Severne Irske poginuo je u Nici. Kako je policija saopštila, mladić, koji je bio u alkoholisanom stanju, pao je sa ograde šetališta pored gradske plaže na plato zadobivši fatalne povrede. U Nici je prethodno odigran meč između Severne Irske i Poljske koji je protekao bez incidenata.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.