Novi srpski derbi u najavi: Vesna preokrenula protiv Vikmajer i čeka Jelenu

Izvor: Blic, 24.Jun.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi srpski derbi u najavi: Vesna preokrenula protiv Vikmajer i čeka Jelenu

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu turnira u Londonu savladala Belgijanku Janinu Vikmajer posle preokreta sa 3:6, 6:2, 6:4.

Vikmajer je bolje ušla u meč i uz brejk povela sa 3:0, nakon čega se i Vesna vratila u igru i izjednačila, ali nije imala snage i za preokret. Novom serijom, 40. teniserka sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je vezala još tri gema za vođstvo u setovima.

Nije to obeshrabrilo Doloncovu u nastavku, posle uvodna dva gema usledili su brejkovi bez izgubljenog poena na obe strane, a novi je napravila Vesna za 4:2, nakon čega je uspešno servirala, a zatim i na servis protivnice došla do izjednačenja u setovima.

Završnica je donela neizvesnu igru i maratonske gemove, nisu korišćene prilike za brejk na obe strane do osmog gema, kada je Vesna povela sa 5:3 oduzevši servis Vikmajerovoj. Malo je falilo da je to skupo košta jer je uvratila Belgijanka brejkom, ali je Vesna pri njenom servisu posle druge meč lopte ostvarila plasman u drugo kolo.

U novom meču, sa druge strane mreže biće najverovatnije Jelena Janković, kojoj samo preostaje da potvrdi ulogu favorita protiv Johane Konte. To bi bio drugi srpski duel na Vimbldonu, pošto se za plasman u drugu rundu bore Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi srpski derbi u najavi: Vesna preokretom zakazala duel sa Jelenom!

Izvor: Blic, 24.Jun.2013

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu turnira u Londonu savladala Belgijanku Janinu Vikmajer posle preokreta sa 3:6, 6:2, 6:4...Vikmajer je bolje ušla u meč i uz brejk povela sa 3:0, nakon čega se i Vesna vratila uz igru izjednačenjem, ali nije imala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.