Novak Đoković završio sezonu, van terena šest meseci

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković završio sezonu, van terena šest meseci

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta. "Neću igrati nijedan zvanični teniski turnir do kraja sezone 2017", rekao je proslavljeni teniser. Ne vidim kraj svojoj karijeri, gledaćete još mnogo mečeva, dodao je. Naveo je da je Andre Agasi prihvatio da bude uz njega, sada i od početka sledeće sezone.

On je zbog te povrede, podsetio, predao četvrtfinale >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vimbldona.

Rekao je da je to povreda koju vuče godinu i po dana, i da je sve eskaliralo proteklih mesec i po dana. Operacija nije neophodna, naveo je i dodao da hirurzi ne preporučuju jer nije nužno.

Ovo je radikalna odluka, rekao je i dodao da ju je nakon konsultacija s doktorima doneo. Jedan od razloga zbog čega je došlo do te povrede je preopterećenost.

Kaže da je šest meseci i više nego dovoljno da se osnaži i izleči i 1. januara 2018 da krene dalje.

"Ovo nije lak profesionalni trenutak za mene", naveo je.

Ne vidim kraj svojoj karijeri nigde blizu, spremite se, gledaćete još puno mečeva"

Shvatio sam koliko sam bio blagosloven da ovakve povrede, koje bi me ometale u takmičenju, da takve povrede do sada nisam imao, naveo je.

Zahvalio se svom timu, familiji i prijateljima, koji su bili uz njega. "Radili smo sve što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kom bih ja mogao da se takmičim na najvišem nivou", rekao je i dodao da je najviše tome (povredi) doprineo i servis, pa je morao da napravi korekcije u igri.

Oko dva meseca ću odmarati bez reketa i igre, i svi stručnjaci, specijalisti i ortopedi su se složili da je naophodan odmor i da priroda povrede zahteva pasivno-aktivnu rehabilitaciju, tu mislim na metode sprovođenja rehabilitacije, kaže Đoković.

Potpuno ću se posvetiti jačanju svog tela i rehabilitaciji, dodao je.

Sa pozitivne strane gledano, imaću vremena da se posvetim svom telu, da sastavim tim, da usavršavam određene segmente svoje igre i tako se posvetim procesu napredovanja koji nisam imao od kada sam počeo da se bavim profesionalnim tenisom, kaže srpski teniser.

Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene u ovom periodu i od početka sledeće sezone, naveo je. Bićemo na redovnoj vezi, jedva čekam da provedemo neko vreme na terenu i uvidimo kako da unapredimo igru za ubuduće, kaže Đoković.

Đoković kaže da je stvar koju želi da reši utemeljenje tima. "Još nisam sa svima ozvaničio saradnju".

Kako je rekao u timu će biti Ulises, Argentinac fizioterapeut, a da kondicionog trenera mora da nađe.

Mario Ančić je i dalje prioritet, što se tiče drugog trenera, sa njegove strane se čeka odgovor, jer je u drugoj oblasti života, živi u Njujorku, bavi se finansijama i potrebno mu je vreme da razmisli da li će da se posveti tenisu, dodao je.

Komentarišući vimbldonski turnir, rekao je da je zadovoljan igrom do četrtfinala i da se, iako ga je lakat boleo, nadao da će neki lekovi rešiti problem, ali da je već neko vreme postao imun na lekove. "To je bio znak da nema dalje, da moram da odmorim, izlečim se i nastavim dalje".

Sada želim da se usredsredim na izlečenje lakta, jer kada imam povredu ne mogu da igram, u međuvremeno mogu da vežbam kondiciono, da vežbam pojedine delove svoga tela, nakon nekog perioda, kad se malo odmorim, kaže.

Rekao je da će razmisliti i konsultovati se sa celim timom koji je optimalni broj turnira za njega u narednoj godini, kako ne bi povratio povredu.

Imao sam fazu kad sam ispunio sve, ali koliko god da je to meni donelo zadovoljstva, istrošio sam se, kaže. Dodao je da je tražio motivaciju i da se "poveže suštinski sa tenisom, jer sam posle Rolan Garosa malo to izgubio". Kaže da je ove godine bilo dobrih nedelja, u Rimu i Vimbldon. "Deset godina sam igrao na vrhunskom novou, sve me to istrošilo".

Rolan Garos je šlag na tortu, to je bilo veliko dostignuće i zaokružilo asortiman gren slem turnira, naveo je. "Mogao sam da preskočim poslednji deo sezone prošle godine, ali ne kajem se".

Dodao je da će se posvetiti porodici, naročito s obzirom na to da očekuju uskoro drugu bebu, i stvarima za koje nije imao vremena do sada.

Pozdravio je vaterpolo reprezentaciju Srbije, poželeo im sreću u polufinalu i poručio da su oni ponos zemlje.

"Uživam na terenu ne samo kad se takmičim, već i kad držim reket u rukama. Jedva čekam da se vratim, ja volim tenis, stvarno uživam u tome, to zadovoljstvo kad držim reket u rukama je ono što me pokreće", kaže Đoković. On je dodao da je taj osećaj malo izgubio prošle godine, ali da se sve vratilo pre nekoliko meseci.

"Ne vidim kraj mojoj karijeri nigde blizu, spremite se, gledaćete još puno mečeva", poručio je.

On je rekao da duguje zahvalnost Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, jer da nije njih, on sam ne bi postigao to što jeste. Dodao je da je ono što Federer radi neverovatno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković završio sezonu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saopštio je da završava sezonu zbog povrede lakta, i dodao da će vrijeme koje provede van terena iskoristiti kako bi odmorio i tijelo i um...Đoković je predao četvrtfinale Vimbldona zbog ovog problema za koji je izjavio da ga muči već duže vrijeme...On...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Djoković: S pozitivne strane gledano, imaću vremena da se posvetim svom telu

Izvor: Beta Video, 26.Jul.2017

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Djoković je najavio i da će trener Andre Agasi i u buduće raditi sa njim. ``S pozitivne strane gledano, imaću vremena da se posvetim svom telu i sastavim tim koji će biti uz mene u narednoj sezoni. Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene i na početku sledeće sezone...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.