Izvor: RTS, 07.Feb.2021, 22:06

Novak Đoković kreće u pohod na devetu titulu u Melburnu

Prvi teniski grend slem u sezoni, Australijan open, počinje u Melburnu, a najbolji teniser sveta Novak Đoković najveći je favorit za trofej - deveti na turniru, ukupno 18. na grend slemovima. Prvi duel srpski as igra protiv Francuza Žeremija Šardija - meč je na programu u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko 11.00 ujutru po srednjoevropskom vremenu.
Novak kreće u pohod na novu titulu u Melburnu. Izuzetno je raspoložen i spreman za velike napore koji ga očekuju u naredne dve nedelje. Prva prepreka je Francuz Žeremi Šardi. Njih dvojia do sada su igrali 13 puta i naš teniser je sve mečeve rešio u svoju korist.

"Spreman sam i fizički i mentalno. Uživam na terenu, Rod Lejver arena je moje omiljeno mesto, moj nauspešniji teren u karijeri i sva prethodna lepa iskustva daju mi dodatnu motivaciju i samopouzdanje, tako da jedva čekam da krenem."
"Dva singla i dva dubl meča koje sam imao na ATP kupu su odlična priprema, već sam 'upalio motore' i radujem se novom izazovu", rekao je svetski broj 1 i branilac titule na zvaničnoj konferenciji za medije.
Duel Đokovića i Šardija trebalo bi da počne u ponedeljak oko 11.00 po srednjoevropskom vremenu. Tačnije, meč je postavljen kao poslednji na Rod Lejver areni, drugi u večernjem terminu. Pre njih od 9.00 igra se ženski singl u kome se sastaju domaća teniserka koja je dobila vajld kard Lizere Kabrera i drugi nosilac na turniru Rumunka Simona Halep.
Prvog dana na teren će i Dušan Lajović, koji se u prvom kolu sastaje protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog, negde oko sedam ujutru, kao i Miomir Kecmanović, koji igra sa Poljakom Kamilom Majhšakom. Taj meč bi trebalo da počne oko pet sati.
Od srpskih teniserki Nina Stojanović će takođe u ponedeljak u prvoj rundi igrati protiv Rumunke Irine Kamelije Begu.
Od srpskih tenisera u Melburnu učestvuju i Filip Krajinović, Viktor Troicki i Laslo Đere, kao i teniserka Olga Danilović, koja će debitovati na gren slem turnirima.
Australijan open se igra 21. februara, kada je na programu muško finale turnira.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kralj Melburna juri devetu krunu

Izvor: Danas, 08.Feb.2021, 08:31

Autralijan open je praktično mesto sigurnog uspeha Novaka Đokovića, koji od svojih 17 grend slem titula čak osam ima sa tvrde podloge Melburna. Najbolji teniser svetu u odbranu krune Ozi opena kreće danas (ne pre 10.30) mečom protiv Žeremija Šardija.

Nastavak na Danas...

Nadal zabrinut: Ne mrzim to, ali biće veoma teško

Izvor: B92, 08.Feb.2021

Rafael Nadal bije bitku s vremenom da bude spreman za početak Australijan opena...Španski teniser na startu igra protiv našeg Lasla Đerea, ali velika je nepoznanica u kakvom je stanju s obzirom na činjenicu da nije odigrao nijedan pripremni meč...Nadal je, osim toga što je zabrinut zbog povrede...

Nastavak na B92...

Đoković u drugom kolu Australijan opena

Izvor: RTS, 08.Feb.2021

. Đoković nadigrao Šardija sa 3:0 po setovima 6:3, 6:1, 6:2 u prvom kolu Australijan opena. U drugom kolu Novak se sastaje sa Amerikancem Fransisom Tijafoom.

Nastavak na RTS...

UŽIVO: Đoković - Šardi

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2021

Pratite sa nama meč prvog kola Australijan opena..Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje odbranu trofeja na Australijan openu. Rival u 1. kolu mu je Žeremi Šardi, sa kojim ima savršen skor - sve pobede - u dosadašnjem delu karijere...Đoković je veliki favorit da prođe u drugu rundu,...

Nastavak na MozzartSport.com...

ĐOKOVIĆ UBEDLJIV I SNAŽAN: Novak POČISTIO Francuza u prvom kolu AO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021

Uspešan start...Prvi teniser sveta Novak Doković rutinski je savladao Francuza Žeremija Šardija u prvom kolu Australijan opena sa 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:2). Ovom pobedom Novak je uspešno započeo odbranu titule i krenuo u pohod po deveti pehar u Melburnu...Žeremi Šardi je u prvom setu delovao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.