Novače, ti protiv kaktusa, Federer i Nadal sa cvećem?

Izvor: Mondo, 01.Jun.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novače, ti protiv kaktusa, Federer i Nadal sa cvećem?"

"Citirate ga? Ozbiljno? To je rekao?", uzvratio je pitanjem Đoković posle još jednog zanimljivog razgovora sa novinarima.

"Ovo je 13. put da ste u osmini finala, 13. put u osmini finala. U 14 nastupa ovde, poslednjih 14 godina ste ovde. Tako da, nije loše".

Ovako je glasilo, ili trebalo da glasi, prvo pitanje na konferenciji za medije Novaka Đokovića danas u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Parizu, nakon što je šampion iz 2016. godine - posle Huberta Hurkača i Henrija Laksonena - izbacio i Salvatorea Karuza u tri seta.

To je, ujedno, značilo i da se teniser sa četiri finala, četiri polufinala i četiri četvrtfinala Rolan Garosa, plasirao u još jednu osminu finala, 13. po redu.

Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Guliver

Iz nekog razloga, jednom od reportera sa Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu taj podatak zvučao je posebno impresivno, možda zbog toga što Novaku to nije uspelo samo dva puta u karijeri - na debiju 2005. kada je ispao u prvom i 2009. kada je ispao u trećem kolu.

"Morate da ponovite, molim vas, pokušavam da vas pratim", odgovorio je svetski "Broj 1" na konstataciju sa početka teksta.

"Ovo vam je 13. put u osmini finala", pojasnio je reporter.

"Ovo mi je 13. osmina finala u poslednjih 14 godina?", uzvratio je Novak pitanjem.

Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Guliver

"Znači nije tako loše", odgovorio mu je reporter, aludirajući na već čuveno Novakovo "Not to baaad" sa press konferencije posle osvajanja Australijan opena prošlog januara.

"Nije tako loše. Ima tu dosta brojeva. Da", nastavio je naš teniser, koji se neće sastati sa Bornom Ćorićem u ponedeljak popodne u borbi za četvrtfinale.

Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Guliver

"Uglavnom, voleo bih da znam šta mislite o tome. I ovo je takođe važno. Pričao sam sa Matsom Vilanderom pre neki dan i rekao je da misli da će Novak imati više gren slem titula od Federera i Nadala na kraju karijere, jer je mlađi i tako dalje i tako dalje... I rekao je da bi, u slučaju da svi završe sa istim brojem gren slem titula, Đokovića trebalo smatrati najboljim jer je morao da igra protiv kaktusa, a Nadal i Federer su igrali protiv ljiljana, cvetova…", pričao je reporter u dahu.

"Citirali ste ga? Zaista? To je rekao?", zbunjeno je upitao Đoković.

"Vi ste igrali protiv kaktusa, jer ste morali da igrati sa Nadalom i Federerom", ponudio je kratko objašnjenje reporter.

"U pustinji?", pitao ga je najbolji sportista sveta za prošlu godinu.

"U pustinji".

Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Guliver

"Bez vode?", nadovezao se.

"Da. Ostali su morali da igraju protiv ljiljana, a to su cvetovi", još jednom je novinar ponudio kontekst.

"Odakle da počnem?", slegao je ramenima Đoković i tada je usledilo naredno pitanje…

Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Guliver

I dalje čekamo da se pojavi video zapis sa Đokovićeve konferencije za medije, ali prema prvim nagoveštajima - moguće da je pitanje postavio isti (italijanski) reporter, kojem je Novak zimus u Melburnu i odgovorio:

"Not to baaad".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.