Izvor: MozzartSport.com, 10.Nov.2020, 14:03

Nije to onaj Sančo od 120.000.000 evra! Ne daje golove, sporiji je i smatraju ga detetom koje ima problem

Posle šest rundi Englez bez ligaškog gola, u isto vreme prošle sezone ima je tri uz pet asistencija

Sve ono što je uradio u dresu Borusije Dortmund u prethodne dve sezone profilisalo ga je kao jednog od najblistavijih talenata današnjice. Ovog leta nije odjeknula bomba. Umesto da pređe u Mančester Junajted, Džejdon Sančo je ostao na Vestfalenu, ali ne pruža ni približno kvalitetne partije kao u prethodnoj takmičarskoj godini koju je okončao sa po 17 ligaških >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << golova i asistencija – i to je odmah izazvalo oštre kritike nemačkih medija, gde naravno prednjači Bild.

Posle šest prvenstvenih mečeva reprezentativac Engleske još nije počeo da puni statističku kolonu sa golovima. Upisao je tri asistencije, ali u istom trenutku prošle sezone na kontu je imao tri postignuta i pet nameštenih pogodaka.

Bild je odmah počeo da piše o krizi i sunovratu forme, jer Sančo je bez gola u prvenstvenom susretu još od 31. maja i het-trika protiv Paderborna. Gol Zenitu i Duizburgu posle devet ovosezonskih mečeva u svim takmičenjima ne opradavaju cenu od koje Borusija letos u pregovorima sa Junajtedom nije htela da odstupi, 120.000.000 evra. U tom trenutku Sančova statistika podrazumevala je 33 gola i 39 asistencija na 87 nastupa za Milionere. Bildova ofanziva na 20-godišnjaka krenula je posle bledog izdanja u Klasikeru sa Bajernom (odigrao 69. minuta), ali ljudi iz kluba staju u odbranu svog bisera. Sportski direktor Mihael Cork ne deluje nimalo zabrinuto.

Džejdon je uvek prikazivao konzistentnost u igri. I ako trenutno nije na nivou na koji nas je navikao pre par meseci, moramo da uzmemo u obzir da se radi o 20-godišnjaku. Tako da nisam zabrinut“, rekao je Cork u razgovoru za Bild.

Podaci koje je pribavio pomenuti medij, pokazuju da je ove sezone sa brzinom od 32,7 kilometara na čas u proseku 1,3 km/č sporiji u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu. Dakle nedostaje mu oštrine i agilnosti. Njegove igre na šest bundesligaških mečeva ove sezone Bild je ocenio sa u proseku 3,7 od mogućih 10, a dosta se spekuliše o razlozima slabijih igara. Glavni bi mogao da bude odsustvo posvećenosti, zato što je Sančo u mislima van Vestfalena, odnosno razmišlja o budućem velikom transferu. Odnosno, da iz Engleza isijava nezadovoljstvo zbog činjenice da su čelnici kluba svojim delovanjem letos zatvorili vrata Junajtedu.

Ed Vudvord nije odstupao od ponude koja je podrazumevala oko 100.000.000 evra, Milioneri su rekli svoje – 120.000.000 ili Sančo ne ide nige.

I posle burnog letnjeg prelaznog roka u kojem je relacija Mančester – Dortmund često bila centralna tema medija širom Evrope, Sančo nije onaj stari. O njemu se više ne priča kao o momku kojem je samo nebo granica, već o detetu koje ima problem.

Početkom meseca, Crveni Đavoli su nagovestili da će se ponovo boriti da supertalentovanog napadača prevedu na Teatar Snova, a izvršni direktor Borusije Hans Joakim Vacke priznao je da postoji granica do koje klub može da odoleva pritisku Junajteda.

Milioneri nisu želeli da spuste cenu letos, sada bi Sančo svojim igrama mogao da im “pomogne” da to nevoljno učine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.