Nigerija prvi polufinalista Kupa afričkih nacija

Izvor: B92, 02.Feb.2024, 20:59

Nigerija prvi polufinalista Kupa afričkih nacija

Najbolji fudbaleri Nigerije pobedili su Angolu 1:0 i plasirali se u polufinale Kupa Afričkih nacija, takmičenja koje su osvajali tri puta.

Strelac jedinog gola bio je fudbaler Atalante Ademola Lukman u 41. minutu.

Mrežu Angole tresao je i Viktor Osimen, ali mu je gol poništen, dok su igrači poraženog tima pogodili stativu u 59. minutu.

Tada su Zinija delili centimetri da se porslavi, ujedno da anulira prednost "Super orlova".

Nigerijci, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su poslednji put bili šampioni Afrike 2013. godine, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Zelenortska ostrva - Južna Afrika.

Preostali parovi četvrtfinala su Mali - Obala Slonovače i DR Kongo - Gvineja.

Oba meča igraju se u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rajković četiri puta kapitulirao, ali i izveo odbranu o kojoj se priča VIDEO

Izvor: B92, 02.Feb.2024

Fudbaleri Atletik Bilbaoa rutinski su savladali Majorku 4:0 u 23. kolu LaLige i nastavili da "dišu za vratom" Barseloni i Atletiko Madridu...Na golu gostiju stajao je Predrag Rajković koji nije mogao previše da učini kod golova domaćih ali je i sprečio ubedljiviji poraz svog tima...Srpski reprezentativac...

Nastavak na B92...

KAN

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024, 13:30

Fudbaleri Obale Slonovače plasirali su se večeras u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pošto su u Jamusukrou savladali selekciju Senegala posle boljeg izvođenja penala nakon 1:1 u regularnom delu meča... „Slonovi“ će se u narednoj fazi takmičenja sastati sa boljim iz duela između Malija...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.