Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024, 13:30

KAN

Fudbaleri Obale Slonovače plasirali su se večeras u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pošto su u Jamusukrou savladali selekciju Senegala posle boljeg izvođenja penala nakon 1:1 u regularnom delu meča.

„Slonovi“ će se u narednoj fazi takmičenja sastati sa boljim iz duela između Malija i Burkine Faso.
Tvrdo, da tvrđe teško može biti – tako bi se ukratko mogao opisati večerašnji okršaj dve reprezentacije koje su spadale u red najužih favorita za >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << osvajanja KAN-a.
Sve je počelo već u četvrtom minutu, Mane je iskusno zadržao loptu i potom je s leve strane uputio ka kaznenom prostoru u kojem je pronašao Habiba Dijala, a napadač Al Šababa je sjajnom završnicom zatresao mrežu Fofane.
Domaći navijači će svakako imati šta da prigovore glavnom arbitru Ačou koji je pet minuta nakon vođstva Senegala oprostio Maneu evidentan crveni karton posle pogibeljnog starta.
Usledila je dosta ofanzivnija igra Obale Slonovače koja na kraju prvog poluvremena pretila preko Fofane, međutim promene rezultata nije bilo.
Drugi deo meča počeo je odličnom odbranom Fofane posle udarca Dijaloa, da bi „Lavovi“ imali još dve solidne prilike kada su pokušavali Jakobs, a potom i Kamara.
Obala Slonovače uzvratila je preko Pepea kada je Mendi morao da reaguje, a to kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 86. minutu kada je Frank Sise posle prekršaja Mendija izjednačio rezultat preciznim udarcem sa penala.
Do kraja regularnih 90 minuta, rezultat se nije menjao, pa je meč otišao u produžetke gde su svoje prilike na obe strane propuštali Orije i Mane, a kako golova nije bilo u dodatnih 30 minuta igre, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.
Pobednika je odlučio promašaj Nijakatea u trećoj seriji kada je pogodio stativu i tako srušio snove Senegala o prolasku u narednu rundu.
Sa druge strane, Obala Slonovače jedva je prošla grupu, smenila selektora i plasirala se u četvrtfinale…

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.