Nezapamćena tragedija na fudbalskom terenu u Egiptu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćena tragedija na fudbalskom terenu u Egiptu

PORT SAID -

U neredima posle fudbalske utakmice u Port Saidu, u Egiptu, poginulo je 73 ljudi, a povređeno nekoliko stotina ljudi, među kojima ima i fudbalera i članova obezbeđenja, pošto su navijači domaćeg tima upali na teren i napali gostujuće igrače i navijače.

Agencije javljaju da su sukobi usledili kada su navijači domaćeg tima Masri, koji je pobedio, upali na teren i pojurili za igračima ekipe El Alija, jednog od najuspešnijih egipatskih klubova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kako javlja Al Džazira navijači su prvo jurili gostujuće fudbalere, a zatim su napali navijače El Alija.

Zvaničnik egipatskog ministarstva zdravlja rekao je da desila "najveća katastrofa u fudbalskoj istoriji zemlje", prenosi Rojters.

"Ovo nije fudbal, ovo je rat i ljudi ginu pred nama. Ovo nikad neću zaboraviti, nema obezbeđenja, nema hitne pomoći", rekao je igrač gostujućeg tima pred etelevizijskim kamenrama.

Državna televizija je javila da su suspendovane sve utakmice u egipatskoj "Premijer ligi", a parlament u Kairu je zakazao hitnu sednicu za sutra.

Kako prenosi Al Džazira, igrači i navijači gostujućeg tima bili su "zarobljeni" u svlačionici, a navijači El Alija "Ultrasi" su na svom sajtu pre utakmice objavili da dolaze u Port Said.

Između navijača dve ekipe postoji duga istorija sukoba na tribinama, prenosi katarska televizija.

Fudbal je najpopularniji sport u Egiptu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.