Neverovatan učinak engleskog kluba – bez postignutog gola u prvih devet kola

Izvor: B92, 29.Sep.2023, 18:37

Neverovatan "učinak" engleskog kluba – bez postignutog gola u prvih devet kola

Fudbaleri engleskog trećeligaša Čeltnama uskoro bi mogli da konkurišu za rubriku "verovali ili ne" zahvaljujući činjenici da devet utakmica nisu postigli gol.

Naravno, nalaze se na začelju tabele treće lige Engleske sa učinkom 0-1-8 i gol razlikom 0:15.

A nije da nisu imali prilike u ovih 810 i "kusur" minuta fudbala.

Čeltnam nije tim koji je tako lako pobediti, čak četiri puta poraženi su minimalnim rezultatom, doduše bilo je tu i nekih ubedljivijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poraza, ali jedno sve vreme nedostaje i nikako da se desi, ono najvažnije u fudbalskoj igri - lopta u protivničkoj mreži.

Kao da je neko prokletstvo bačeno na ovaj klub pa njegovi igrači ni iz 88 udaraca ka protivničkom golu nisu uspeli da pogode cilj.

Ovakva gotovo nezabeležena neefikasnost jednog tima može se objasniti činjenicom da je klub napustio najbolji golgeter minule sezone sa 20 pogodaka Alfi Ben Mej (sad je u Čarltonu), mada to teško da može biti izgovor ostatku tima za ovako poražavajući bilans.

U timu je i dalje drugi strelac tima minule sezone Ejdan Kina (prethodne godine 6 golova) no ni njemu baš ne "cvetaju ruže".

Niko, baš niko u klubu, od igrača ni navijača, nije mogao ni da pomisli, niti da je uopšte moguće, da će "krompir" stajati u koloni "golovi" nakon devet odigranih utakmica ove sezone.

Čudi ovakva golgeterska jalovost čitavog tima i zbog činjenice da je Čeltnam u pripremnom peridu na sedam utakmica postigao 17 golova.

No, ni ovo nije sve.

Ekipa je, osim ligaških mečeva, odigrala još dva u okviru EFL Kupa i u okviru EFL Trofeja - i oba izgubila. U Kupu je Birmingem bio bolji 2:0, a u ovom drugom takmičenju desio se ubedljiv poraz od Birmingema 4:1.

Ni taj jedan gol koji je dao Čeltnam u ova dva meča nije delo igrača tog tima, već je u pitanju bio - autogol.

Dakle, zaključno sa ova dva meča, igrači Čeltnama ove sezone na 11 zvaničnih utakmica nisu postigli niti jedan gol.

Sledeći rival je Linkoln, eto nove prilike za "prvenac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.