Nevena u suzama: Nismo igrale na nivou; Bruks: Moramo osvojiti bronzu VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2019, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevena u suzama: Nismo igrale na nivou; Bruks: Moramo osvojiti bronzu VIDEO

Srpske košarkašice Nevena Jovanović i Jelena Bruks izvinile su se navijačima zbog poraza od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Naše "lavice" su posle velike borbe i neizvesne završnice poražene 71:66 od svog najvećeg rivala koga nikad nisu savladale.

Srbija će se u nedelju boriti za bronzanu medalju sa Velikom Britanijom, od 17:30 u "Štark areni".

"Nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrale na najboljem nivou. Polazim prvo od sebe. Žao mi je što nisam pomogla ekipi. Sutra je novi dan, nadam se da ćemo skupiti snage uz ovu divnu publiku koja nam je vetar uz leđa, okačiti tu bronzu oko vrata i slaviti pred našim narodom", rekla je emotivno potresena Nevena Jovanović.

Jovanovićeva je za 32 minuta na parketu postigla dva poena (1/7 iz igre) uz tri skoka.

Njena saigračica Bruks je istaka da tim mora da se vrati jači zbog borbe za bronzu.

"Nismo uspele ono što smo želele. Ne samo što je polufinale, već što je to Španija, što godinama traje. Izvinjavam se navijačima što nismo pružili igru kakvu Srbija može. Obećavam da ćemo sutra izaći mirne glave da uzmemo bronzu, da ne odemo sa četvrtim mestom", rekla je Bruks.

Navijači sigurno ništa neće zameriti ekipi Marine Maljković.

"Moram da im se izvinim jer Srbija je takva nacija. Jer svaka devojka je dala sve od sebe, imali smo želju, pokazale smo da imamo snage, ali Španija je pokazala da zna da igra, njihovo iskustvo je bilo važan faktor".

Srbija će pokušati da na drugom velikom takmičenju u nizu osvoji medalju.

"Uvek idemo na zlato, ali moramo kao na Olimpijskim igrama, kada smo u polufinalu izgubile od Španije, a onda se vratile jače i uzele medalju. Ostaje nam manje od 24 časa da se spremimo za tu utakmicu. Videli smo kako Velika Britanija igra, nikad ne odustaje, ne smemo ni mi. Moramo opet ostaviti srce na terenu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.