Košarkašice razočarane: Idemo jako na bronzu

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice razočarane: Idemo jako na bronzu

Nevena Jovanović, sa suzama u očima, rekla je za RTS da su Špankinje zasluženo pobedile i da očekuje podršku publike u meču za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.
Srpske košarkašice bile su razočarane posle poraza od Španije u polufinale Evropskog prvenstva, ali nadaju se da će smoći snage da u nedelju savladaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Veliku Britaniju i osvoje bronzanu medalju.

"Mislim da smo pravili puno grešaka. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. One su kontrolisale od prvog minuta i zasluženo pobedile. Ostaje žal jer smo izgubili pred našim navijačima... Šta da radimo, moramo da skupimo snage... Hvala na podršci, nadam se da će doći u što većem broju i sutra da nas podrže u najvažnijoj utakmici", rekla je Nevena Jovanović sa suzama u očima.
Srbija je ispunila primarni cilj, plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. 
"Ispunili smo cilj, ali ne bismo voleli njime da se zadovoljimo. Nadam se da ćemo sutra svi igrati bolje, prvo polazim od sebe. Nadam se da će ekipa smoći snage i uz ovu divnu publiku okačiti bronzu oko vrata", rekla je Nevena.
Dragana Stanković bila je jedna od boljih u timu Srbije, ali smatra da je moglo bolje.
"Uvek može bolje. Što se tiče ekipe, ostaje žal za poslednjih par minuta, gde smo imali priliku da preokrenemo utakmicu, ali malo nam je nedostajalo sreće. Mali veći hendikep je što Ana nije mogla da igra ovu utakmicu. Ostaje žal, ali sutra imamo novu utakmicu, gde možemo da osvojimo medalju i proslavimo sa ovom divnom publikom koja nas je bodrila sve vreme ovog prvenstva u našoj zemlji", rekla je Dragana.
Protivnik u borbi za treće mesto biće selekcija Velike Britanije, koja pred šampionat nije svrstavana među favorite.
"Ne treba potcenjivati nijednog protivnika. Ipak, su oni iznenadili dosta ekipa, igrali su u polufinalu i samim tim zaslužuju veliki respekt. Moramo ući jako u igru, inače nemamo šta da tražimo", smatra Dragana Stanković.
Utakmica između Srbije i Velike Britanije igra se u nedelju od 18.00 u "Štark areni".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevena u suzama: Nismo igrale na nivou; Bruks: Moramo osvojiti bronzu VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2019

Srpske košarkašice Nevena Jovanović i Jelena Bruks izvinile su se navijačima zbog poraza od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu...Naše "lavice" su posle velike borbe i neizvesne završnice poražene 71:66 od svog najvećeg rivala koga nikad nisu savladale...Srbija će se u nedelju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.