Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 22:28

Nestvarno: Ajaks zaboravio da registruje najskuplje pojačanje u istoriji?!

Sumnja se na kiks klupske administracije, mada situacija još nije razrešena...

Ajaks je večeras udarna vest na holandskim portalima, a uskoro će biti i na svim evropskim. Nije utakmica, nije nikakav transfer, već sva je prilika kiks kakav se dešava jednom u ko zna koliko godina - administracija slavnog kluba nije registrovala za prolećni deo takmičenja u Ligi Evrope najskupljeg igrača u istoriji kluba!

U pitanju je Sebastijan Ale koji je još početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << januara stigao u Amsterdam iz Vest Hema. Zanimljivo, Usama Idrisi, momak koji je stigao poslednjeg dana prelaznog roka uredno je registrovan. Holandski mediji za sada nemaju objašnjenje, nagađaju da se radi o grešci klupske administracije, a da je tako nešto moguće indirektno potvrđuju i reči portparola kluba, koji takođe ne zna o čemu se radi...

"Ale zaista nije na spisku, to je tačno. Pokušavamo da otkrijemo o čemu se radi, šta je to pošlo po zlu. Kontaktirali smo naš fudbalski savez i Uefu. Još nemamo odgovor na pitanje zašto Alea nema na spisku", kazao je Miel Bringajs.

Podsetimo, francuski napadač plaćen je čak 22.500.000 evra i potpisao je ugovor na četiri i po godine, čime je postao i najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala, kada se računaju kupovine. Za pola miliona je skuplji od Davida Neresa kog je Ajaks kupio od Sao Paula pre tri godine.

Ale je došao kao specijalna želja trenera Erika Ten Haga koji ga je trenirao u Utrehtu pre nekoliko godina kada je eksplodirao i privukao pažnju većih klubova. Tada je uprkos interesovanju premijerligaša i velikih holandskih klubova završio u Ajntrahtu iz Frankfurta gde je pružao najbolje partije u karijeri. Iz Ajntrahta je obezbedio 50.000.000 evra težak transfer u Vest Hem gde za godinu i po dana nije opravdao očekivanja, pa se vratio u Holandiju.

Da sve bude gore po Kopljanike u ovom slučaju Ale se vratio starim navikama, ponovo je počeo da pogađa i da pronalazi pravu formu. Na prvih šest mečeva dva puta je tresao mrežu i čak četiri puta asistirao.

Džaba, Ten Hag na njega neće moći da računa 18. februara u 1/16 finala Lige Evrope protiv Lila.

Ostaje, doduše, tanka nada da su kiks napravili ljudi iz Uefe, ali...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.