Ne može na Mundijal jer je potpisao za ruski klub

Izvor: B92, 20.Jun.2022, 16:52

Ne može na Mundijal jer je potpisao za ruski klub

Defanzivac poljske reprezentacije Maćej Ribus neće biti član te selekcije na Svetskom prvenstvu zbog toga što je potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve.

Desni bek je pre nešto više od nedelju dana prešao u taj klub kao slobodan igrač iz Lokomotive, nakon čega se ubrzo oglasio poljski savez.

"Selektor poljskog nacionalnog tima Česlav Mihnjevič je razgovarao sa Maćejem Ribusom nakon trening kampa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnog tima koji je okončan prošle nedelje. Informisao je igrača da, zbog trenutne klupske situacije, neće biti pozvan na okupljanje u septembru, kao i da se neće naći u izboru tima za Svetsko prvenstvo u Kataru", stoji u saopštenju.

Ribus ima 32 godine i do sada je sakupio 66 nastupa za Poljsku na poziciji levog beka.

Podsetimo, Poljska je odbila da igra protiv Rusije u plej-ofu baraža za Svetsko prvenstvo zbog invazije te zemlje u Ukrajini. Do sada je u Poljsku izbeglo oko 3,5 miliona Ukrajinaca.

Poljska će na Mundijalu, koji počinje u novembru, igrati sa Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom u okviru grupe C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljak Ribus ne može na Svetsko prvenstvo jer je potpisao za ruski klub

Izvor: RTS, 20.Jun.2022

Poljski fudbaler Maćej Ribus neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru jer je nedavno potpisao za Spartak iz Moskve, saopštio je fudbalski savez Poljske. . Ribus je kao slobodan igrač nedavno potpisao ugovor sa moskovskim Spartakom..."Selektor poljskog nacionalnog tima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.