Izvor: MozzartSport.com, 05.Feb.2021, 00:23

Najgori start u poslednjih deset godina: Pretnja oktazom i povratak El Burita, može li Pačuka gore od ovoga?

Velika kriza u redovima šestostrukog prvaka Meksika

Pačuka je dospela u ozbiljnu krizu igre i rezultata već na startu šampionske truke, pa je treneru Paulu Pecolanu već sada vezana "omča oko vrata", što znači da gosti u Keretaro (04.00) sižu pod ozbiljnim pritiskom. Pačuka je osvojila svega dva boda u prva četiri kola, pa bi mladi Urugvajac u slučaju poraza mogao da dobije i otkaz.

Šestostruki šampion Meksika je u Keretaro otputovao bez Harolda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Moskere, Romarija Ibare, Fransiska Figeroe i Migela Erere, ali se u tim vraća kapiten Horhe "Burito" Ernandez. Iskusni vezista bio je čak pet meseci van stroja zbog preloma skočnog zgloba u utakmici devetog kola prošlog prvenstva protiv Kruz Azula na stadionu Asteka.

El Burito je radio odvojeno od ekipe pred početak sezone, a onda je postepeno ulazio u pun trenažni proces i sada je u stiaciji da čak bude i starter protiv Keretara. Ako bude u timu, Paulo Pecolano bi morao da žrtvuje jednog od trojice vezista Erika Sančeza, Luisa Čaveza ili Viktora Guzmana. Svi oni su bili standardni u prva četiri kola, ali nijedan nije pokazao ništa specijalno na terenu.

Ernandez je ozbiljna legenda Pačuke. Došao je u klub još 2012. godine i osvojio dva velika trofeja. Klausuru 2016. godine i KONKAKAF Ligu šampiona u sezoni 2016/2017. Nosio je i dres reprezentacije Meksika u šest navrata.

Ostatak ekipe činiće Ustari, Katalan, Kabral, Muriljo, Agire, Sosa, Pardo i Kuiroga. Pitanje je koliko bi Burito Ernandez mogao da donese po pitanju igre, ali bi povratak kapitena u tim mogao da ima ozbiljan psihološki značaj za kompletnu ekipu.

Objektivno gledano, Keretaro je u ovom trenutku u ozbiljnoj prednosti, iako je u prošlom kolu doživeo težak poraz u sezoni na gostovanju Kruz Azulu (1:4). Prethodno je savladao Atlas i Pumas, pa sada ponovo želi nazad na pobednički kolosek.

Pačukin poroblem je i to što na ovom gostovanju nije pobedila još od 2015. godine. Od tada su odigrana četiri prvenstvena međusobna meča na stadionu La Koregidora i domaćin je slavio četiri puta, uz jedan remi. Računajući i prethodnu sezonu, Pačuka je vezala šest mečeva bez pobede i postigla samo jedan pogodak u tom nizu, što dovoljno govori o krizi u kojoj se nalazi Pocelanov tim. Eventualna pobeda bi sve mogla da promeni u korenu, ali je veliko pitanje da ći gosti biti u stanju da povežu svoje redove i prirede iznenađenje u Keretaru.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

MEKSIKO - KLAUSURA:

Petak:

(2,20) Atletiko San Luis (3,25) Tihuana (3,15)

(3,15) Keretaro (3,05) Pačuka (2,30)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.