Nadal: Đoković za dva, tri meseca može da me pretekne

Izvor: Blic, 30.Apr.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Đoković za dva, tri meseca može da me pretekne

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, razgovarao je sa novinarima u madridskoj "Kaha Mahika", teniskom centru koji će od subote biti domaćin jednog od najjačih turnira na šljaci.

Nadal je izjavio da ga najviše brine "prvi sledeći rival" a na direktno pitanje o Novaku Đokoviću rekao je da ga ne brine.

"Sa njim mogu da se sretnem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tek u finalu. Uvek najviše treba da brine prvi naredni rival", rekao je Nadal.

On je sezonu uporedio sa nekom vrstom lige.

"Đoković je trenutno drugi, dobro pozicioniran u odnosu na prvog. Moj cilj nije da budem prvi nego da se svake nedelje takmičim na potrebnom nivou. Mnogo mi je važnije da osvojim neki turnir nego da budem broj jedan", istakao je Nadal.

Potom je priznao da zbog najboljeg srpskog tenisera uskoro može da izgubi prvu poziciju.

"Đoković ima dobre šanse da bude prvi u roku od dva ili tri meseca. Ja mogu da izgubim prvo mesto pobedjujući gotovo sve i to nije normalno. On do Vimbldona brani malo poena a ja mnogo, ali za mene su najvažniji poeni na kraju godine", rekao je Nadal.

Novak protiv Janka za plasman u finale

Novak Đoković i Janko Tipsarević će u subotu od 20 časova igrati svoj polufinalni meč na ATP turniru u Beogradu, "Serbia open".

U 14 časova počeće duel koji će odrediti prvog finalistu, a sastaju se Španac Felisijano Lopez i Italijan Filipo Volandri.

Nakon njih, na teren će Nenad Zimonjić i Marsel Granoljers koji će u polufinalu nadmetanja dublova igrati protiv austrijskog para Oliver Marah - Aleksander Peja. Potom sledi polufinalni duel češko-slovačkog dubla František Čermak - Filip Polašek sa Izraelcima Džonatanom Erlihom i Endijem Ramom.

Povezane vesti: Nadalov trener: Novak je na pola koraka od Rafe
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal: Novak mi je pretnja, ne i preokupacija

Izvor: Mondo, 30.Apr.2011

"Đoković ima dobre šanse da preuzme prvo mesto na ATP listi u narednih dva ili tri meseca. On mi nije preokupacija u Madridu, osim ako se ne sretnemo u finalu", izjavio najbolji teniser sveta.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.