Na koga će Čuka, a na koga Voša? Rivali iz regiona idealna kombinacija!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na koga će Čuka, a na koga Voša? Rivali iz regiona idealna kombinacija!

Oba tima biće povlašćena u prvom kolu, dok će u drugom tu privilegiju imati samo Novosađani, koji su prošle sezone stigli do plej-ofa za ulazak u drugo po kvalitetu takmičenje na Starom kontinentu, ali ih je tamo eliminisala češka Viktorija iz Plzenja

Neposredno nakon žreba kvalifikacija za prvo i drugo kolo Lige šampiona, u bubunju na žrebu u Nionu (ponedeljak, 13.00) naći će učesnici kvalifikacija za Ligu Evrope. Pored osvajača Kupa Srbije Partizana, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nažu zemlju će na žrebu predstavljati i preostala dva srpska učesnika -  Čukarički i Vojvodina.

Oba tima biće povlašćena u prvom kolu, dok će u drugom tu privilegiju imati samo Novosađani, koji su prošle sezone stigli do plej-ofa za ulazak u drugo po kvalitetu klupsko takmičenje na Starom kontinentu, ali ih je tamo eliminisala češka Viktorija iz Plzenja.

► Dokle mogu Čuka i Voša u Evropi? Ako pogodite, smeši vam je lep dobitak!

Čukarički u trećem uzastopnom izlasku na evroscenu želi da napravi korak dalje i proba da se domogne prvo trećeg kola, a onda bi sve bilo moguće. Prošle sezone od tima iz glavnog grada naše zemje u drugom kolu je bila uspešnija azerbejdžanska Gabala, dok su u prvom kolu za rivala imali slovenačke Domžale.

"Iskreno nemamo nikakve želje, što rival budeslabiji to će biti bolje. Mi smo povlašćeni u prvom kolu, prošle godine smo izvukli Domžale, tako da ne bi bilo loše da ponovo bude neko iz regiona. Mislim da u ovom trenutku imamo dobar tim, ništa slabiji od prošlogodišnjeg, igramo dobro, još samo da na popravimo realizaciju i biće sve kako treba", rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević za MOZZART Sport.

Brđani će u drugom kolu dobiti daleko težeg rivala, a to bi mogli da budu timovi kao što su Genk, Makabi Tel Aviv, odnosno Austrija iz Beča, koja će ujedno biti i generalna proba ekipi Milana Lešnjaka pred izlazak na evroscenu.

"Ja se nadam najboljem, žreb je uvek rulet, pa ćemo videti. Želimo konačno da srušimo tu barijeru drugog kola i prođemo dalje. Sigurno da ne bismo voleli da igramo sa timovima koje ste pomenuli. Makabi iz Tel Aviva je primera radi prošle godine igrao Ligu šampiona. Kao što rekoh imamo dobar tim,preostaje nam da u narednih nekoliko dana ostaje rešimo pitanje špica, koji bi bio maksimalno spreman za drugo kolo", dodao je funkcioner Čukaričkog.

Vojvodina je povlašćena i u prvom i u drugom kolu. Lale će naizgled imati lakši put do treće runde i same završnice kvalifikacija, ali je u ovom trenutku zaista teško predviđati njihove mogućnosti ovog leta.

Za Novosađane bi bilo idealno da im se otovri put kao u prošloj sezoni, kada su kao na traci padali MTK-a, Spartaks, Sampdorija, ali je potom Plzenj bio preveliki zalogaj. Ipak, vrlo verovatno bi svi u klubu bili prezadovljni da im se ponovi takvo evropsko leto, s obziro na to da je novi izalazak na međunarodnu scenu izboren na prilično težak način u samom finišu plej-ofa.

"Nadam se da ćemo prebroditi prva dva kola, a onda dolaze teški protivnici i nije moguće bilo šta obećavati. Prošlogodišnji početak sezone ostaće upamćen i ubeležen u analima novosadskog sporta, eliminisali smo Sampdoriju i bili na korak do ulaska u Ligu Evrope. Ali, zaista nije realno ni da se kaže da ćemo sigurno proći prva dva kola jer sve zemlje izuzetno mnogo ulažu u fudbal, sve su to prvoligaški timovi, dok s druge strane mi tek treba da reorganizujemo sistem i nismo neko ko ima pravo da se ističe kao favorit. Nadam se da ćemo imati protivnike s kojima ćemo moći da se izborimo, pa da u trećem kolu eventualno napravimo iznenadjenje kao prošle godine. I to je ono što je realno, ne obećavamo, ali se nadamo", rekao je nedavno predsednik Lala Zoran Šćepanović.

Po koeficijentu, ali i udaljenosti zemlje, najteži rival za oba srpska tima u prvom kolu mogao bi da bude kazahstanski Ordabaši, koji je pre nekoliko sezona eliminisao Jagodinu u prvom kolu, a prošle sezone je nakon velike muke ispao od Beitara iz Jerusalima.

U drugom kolu će sve biti promenjeno. Čukarički bi pored već pomenutih Genka, Makabija i Austrije, mogao na noge i Midtjilandu, Helsikiju, Hajduku iz Splita i Grashopersu, dok bi poželjnije opcije bile Ventspils, Admira, Heken i Lokomotiva iz Zagreba.

Što se tiče Vojvodine, klubovi iz regiona (Rudar Pljevlja, Budućnost Podgorica, Radnik Bijeljina, Sloboda Tuzla, Škendija, Sileks i MTK-a) bi verovatno, takođe zbog puta, bili povoljnija opcija, dok bi u drugom teži rivali na papiru bili Rejkjavik, Aberdin, Gabala, Pjast i Kairat, a oni poželjniji Levadija, Pjunik, Zimbru, Široki Brijeg i Domžale.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vojvodine uoči žreba: Izbeći klubove iz zemalja u ekspanziji, pa uspešno predstavljati Novi Sad i Srbiju u Evropi!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2016, 08:04

„Ako baš insistirate, pa za prvo kolo bi nam odgovaralo da krenemo sa predstavnicima San Marina, Luksemburga, Malte, Farskih ostrva.. Ali kako god bilo, daćemo sve od sebe da pobedimo“, rekao je Zoran Šćepanović..Vojvodina je maksimalno spremna za nova evropska iskušenja, bez obzira na to sa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.